Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Νομάρχης Καβάλας!

Παύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τα καθήκοντά του ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής με απόφαση της περιφερειάρχου Θεοδώρας Κόκλα. Η είδηση έγινε γνωστή νωρίς το απόγευμα αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τρεις είναι οι λόγοι που φαίνεται ότι οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Καλλιοντζή για το δημαρχιακό θώκο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας λόγος αφορά στο σκάνδαλο των παράνομων ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, το άλλο αφορά στην κατοικία που πρόσφατα κατασκεύασε και διαμένει και το τρίτο αφορά στην παράνομη πρόσληψη και απασχόληση συμβούλου στο γραφείο νομάρχη.
Για το θέμα ήταν χθες το απόγευμα ενήμεροι τόσο ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, όσο και ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης. Ο μεν κ. Σιμιτσής φάνηκε ενοχλημένος καθώς θεωρεί ότι η παύση Καλλιοντζή θα επιχειρηθεί να εκμεταλλευτεί ως μια «πολιτική δίωξη» και θα δώσει στο νομάρχη τη δυνατότητα να φανεί «ήρωας». Λόγους για είναι ικανοποιημένος έχει ο Στάθης Εριφυλλίδης, ο οποίος βλέπει τον εσωκομματικό του αντίπαλο να αποδομείται, λίγες μόλις ώρες μετά το πολυσυζητημένο χρίσμα.
Στο μεταξύ, ο κ. Καλλιοντζής εκτάκτως λίγο πριν τις 8 το βράδυ προανήγγειλε ότι το πρωί της Τετάρτης στις 10.30 π.μ. θα δώσει συνέντευξη στο γραφείο του. Όπως αναφέρει μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση, θέμα της συνέντευξης Τύπου θα είναι «οι προαναγγελίες του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή σε συνέντευξη  στον τηλεοπτικό σταθμό ENA channel, στις 13 Ιουλίου 2010, στο δελτίο ειδήσεων, για υποδικίες- σκάνδαλα του νομάρχη κ.ο.κ. Η απόφαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που χθες αργά το μεσημέρι έφθασε στη νομαρχία, αλλά και σε άλλα γραφεία θεσμικών παραγόντων. Όταν το άγχος και ο πανικός οδηγεί σε τραγικά λάθη. Καταγγελία- βόμβα του νομάρχη».
Λίγη ώρα αργότερα, έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ενημέρωση από το γραφείο του δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη, ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου που θα έδινε με θέμα τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Οι όλες εξελίξεις όχι απλώς «πάγωσαν» άλλες συνεντεύξεις Τύπου, ενόψει του τεράστιου ενδιαφέροντος που προκλήθηκε, αλλά φρέναραν τελείως και τη διαδικασία των χρισμάτων που σκόπευε να δώσει η ΝΔ στο νομό Καβάλας. Έτσι, θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετά ο Γιάννης Φιλόσογλου στην Ελευθερούπολη και ο Σάββας Μιχαηλίδης στη Χρυσούπολη, καθώς στη Ρηγίλλης άρχισαν από χθες να κάνουν φύλλο φτερό τα έργα και τις ημέρες των δύο δημάρχων σε Παγγαίο και Νέστο αντίστοιχα.
Όσο για το δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Μερέση, η στήριξή του από τη ΝΔ θεωρούταν ούτως ή άλλως απίθανη, εξαιτίας των ατασθαλιών στο δήμο Θάσου και κυρίως της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του, σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος συμπεριλήφθηκε στη λίστα διαφθοράς του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και μετά την ανάκριση του τέθηκαν περιοριστικοί όροι, η καταβολή εγγύησης ύψους 75.000 ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: