Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κρέμασε την "κάπα" του ο Στάϊκος

Πληροφορίες από το Ξηρόμερο αναφέρουν ότι ο Στάϊκος τελικά κρέμασε τα άρματά του στη "γκορτσιά" και αποσύρετε από τη διεκδίκηση του δήμου Ξηρομέρου.
Παραδίδει το "αρματολίκι" Ξηρομέρου χωρίς μάχη ...
Σύμφωνα με ανακοίνωση που διοχέτευσε σε τοπική εφημερίδα, του πρότειναν να αναλάβει καθήκοντα ΠΕΣΥΠάρχη (ίσως εκεί οφείλεται η επίσκεψη του Λύτρα στο γραφείο του) και αρνήθηκε γιατί όπως λέει "είναι μάχιμος γιατρός και δεν θέλει να κάθεται σε μια καρέκλα και να παίρνει λεφτά, αλλά να υπηρετεί τον άρρωστο και την κοινωνία μέσα από την ιατρική".
Συνεχίζοντας αναφέρει στη επιστολή του:
«Κάθε μέρα και πιο πολύ αυτές τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνω, ότι η χώρα περνάει όχι απλά μια βαθειά οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά πρωτίστως μια βαθύτατη κοινωνική κρίση.
Έτσι την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν την ενδιαφέρει να επιλέξει και να στηρίξει για Δήμαρχο τον άριστο, ο οποίος θα έχει γνώσεις για την αυτοδιοίκηση, όραμα για τον τόποκαθαρά χέρια, υπευθυνότητα και συνέπεια και προπαντός θα εργαστεί σκληρά και με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια του την ζωή, πράγμα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας την κοινωνία και όχι εξουσιάζοντας την, αλλά πως θα του υποσχεθώ να του διορίσω το παιδί στα ψάρια, security ή στο super market ή στον Δήμο !!!!!

Ε όχι. Εγώ αρνούμαι να πω ψέματα ή να μπω σε τέτοια συναλλαγή. Όταν ένα παλικάρι πριν ένα χρόνο με χαρακτήριζε για ότι έκανα για το χωριό του σωτήρα, ευεργέτη και Θεό, ο πατέρας του δεν είναι απλά υποψήφιος σε άλλο συνδυασμό γιατί του διόρισαν κάποιοι το άλλο του παιδί σε δουλειά, αλλά με στολίζει και δεόντως.
Αυτό είναι δείγμα μας.
Στο ταξίδι για την Ιθάκη μου δεν φοβήθηκα τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, ούτε τους πανίσχυρους μηχανισμούς, αλλά με σόκαρε η κατάντια της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το ρουσφέτι, το βόλεμα που θα κονομάει χωρίς να δουλεύει ( παράδειγμα βάλε με οδηγό στα πυροσβεστικά του Δήμου να κάθομαι και να πληρώνομαι και όχι στο απορριμματοφόρο που θα ιδρώνω ), πως θα παίρνει παράνομες επιδοτήσεις, πως θα καταφέρει να κλέψει νερό από τον Δήμο, πως θα καταστρέφει το περιβάλλον πετώντας μπάζα και σκουπίδια στα ρέματα, γιατί έτσι τον βολεύει.
Παρά το γεγονός ότι ξέρω, ότι έχω μια μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία, το δείχνουν άλλωστε και τα gallop που έκαναν κάποιοι και προκαλώ τις εταιρείες να τα δημοσιοποιήσουν, δεν σκοπεύω να γυρίζω, από πανηγύρεως εις πανήγυριν, ως πανηγυριτζής χορεύοντας τσιφτετέλια (κάποια κομματόσκυλα αστυνόμοι και δικαστές τα χαρακτηρίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις ) για να τάζω, διορισμούς ή να παρακαλώ και κάποιους κομματάρχες να είναι υποψήφιοι, δεν σκοπεύω να εξευτελίσω την ζωή μου, όπως λέει και ο ποιητής, εκθέτοντας την κι’ άλλο στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία, ώσπου να γίνει σαν μια ξένη, φορτικήαποσύρω την υποψηφιότητά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: