Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Το παγκόσμιο νόμισμα μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Πριν ένα μήνα στην πρώτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) στην Μόσχα, η Ρωσία και Κίνα ζήτησαν μία «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και αμφισβήτησαν το δολάριο.
Σε μια άκρως συμβολική στιγμή κατά τη σύνοδο της G8 στην L’Aquila της Ιταλίας (Ιούλιος 2009), ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα νόμισμα που αντιπροσωπεύει το "νόμισμα του μελλοντικού ενωμένου κόσμου".
"Συζητάμε για την χρήση των δύο άλλων εθνικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ρούβλιου, ως αποθεματικό νόμισμα, όπως και την χρήση υπερεθνικού νομίσματος," είπε ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη τύπου.
εδώ το νέο νόμισμα
http://www.futureworldcurrency.com/

Ο Medvedev με σαφήνεια δήλωσε ότι το νέο νόμισμα θα "χρησιμοποιείται για τις πληρωμές" από τους πολίτες ως το "νόμισμα ενός μελλοντικού νομίσματος".
"Αυτό είναι το σύμβολο της ενότητάς μας και της επιθυμίας μας να επιλύσουμε αυτά τα θέματα από κοινού," είπε o Medvedev.
 Ο Ρώσος ηγέτης με περηφάνια παρουσίασε το κέρμα, το οποίο έγραφε στα αγγλικά "United Future World Currency" – «Νόμισμα του Μελλοντικού Ενωμένου Κόσμου», στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής τυλιγμένο στο σεισμό που πλήττονται ιταλικής πόλης της L'Aquila.
Ο Medvedev είπε ότι, αν και το «νέο» νόμισμα, το οποίο μοιάζει με ένα ευρώ στο οποίο αποτυπώνονται πέντε φύλλα (προφανώς συμβολίζοντας τις 5 ηπείρους), ήταν απλά ένα δώρο που δόθηκε στους ηγέτες, έδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά την ύπαρξη ενός «παγκόσμιου νομίσματος». (προφανώς, όχι οι «άνθρωποι», αλλά οι μεγάλοι ηγέτες το «σκέφτονται σοβαρά» και το έχουν αποφασίσει ήδη, απουσία των «ανθρώπων»).
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το νόμισμα είχε κοπεί στο Βέλγιο και φέρει τη φράση «ενότητα στην πολυμορφία». .
"Κατά πάσα πιθανότητα κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να εμφανιστεί στο μέλλον και να το κρατάγατε στο χέρι σας και να το χρησιμοποιούσατε ως μέσο πληρωμής», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
"Αυτό είναι το διεθνές νόμισμα."
Η Ρωσία, μαζί με την Κίνα, είναι οι δύο φωνές που ζητάνε ένα παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών μακριά από το δολάριο..., το οποίο έχει κυριαρχήσει στο παγκόσμιο εμπόριο και την χρηματοδότηση, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Nicolas Sarkozy, κατά τη σύνοδο κορυφής ένωσε την φωνή του με τις παραπάνω για αμφισβητώντας το δολάριο ως διεθνές νόμισμα συναλλαγής, επιμένοντας ότι "δεν μπορεί να είμαστε «κολλημένοι» μόνο σε ένα νόμισμα."
Πηγές: http://www.prisonplanet.com/ & http://www.breitbart.com/
Πριν ένα μήνα στην πρώτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) στην Μόσχα, η Ρωσία και Κίνα ζήτησαν μία «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και αμφισβήτησαν το δολάριο.
Οι ηγέτες των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, που εκπροσωπούν περίπου το 15% της παγκόσμιας οικονομίας ύψους 60,7 τρισ. Δολαρίων) ζήτησαν μεγαλύτερη διεθνή επιρροή, ενώ η Ρωσία αμφισβήτησε ξανά το ρόλο του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, μία ημέρα αφότου εξέφρασε την εμπιστοσύνη της σε αυτό.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που φιλοξένησε τη σύνοδο, αφού αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς για ακόμη μία φορά το ρόλο του δολαρίου, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι «τα σημερινά αποθεματικά νομίσματα, περιλαμβανομένου του δολαρίου, δεν έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους και γι΄αυτό είναι ώρα για αλλαγή», εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα υπερεθνικό αποθεματικό νόμισμα, αφού το σημερινό νομισματικό σύστημα δεν είναι ιδανικό.
Το τελικό ανακοινωθέν δεν έκανε τότε καμία αναφορά στο δολάριο ή σε ένα υπερεθνικό αποθεματικό νόμισμα, περιοριζόμενο απλά στο αίτημα για ένα «διαφοροποιημένο, σταθερό και προβλέψιμο νομισματικό σύστημα».
Η Ρωσία μάλιστα είχε αναστατώσει τις διεθνείς αγορές, όταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα περιορίσει το μερίδιο των αμερικανικών κρατικών χρεογράφων στα συναλλαγματικά αποθέματά της.
Ως απάντηση από τον ανεπτυγμένο κόσμο στην παραπάνω πρωτοβουλία της Ρωσίας, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Καόρου Γιοσάνο, επανέλαβε την άποψη ότι το δολάριο θα παραμείνει το βασικό αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη.
Σύμφωνα με άρθρο του Paul Joseph Watson στο Prison Planet.com, όταν στις ΗΠΑ διαδόθηκε ότι υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης του δολαρίου από ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα, τόσο ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner, (φωτο) αρνήθηκαν ότι υπήρχε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Ωστόσο, λίγες μόλις μέρες μετά από απάντησε σε ερώτηση στο Κογκρέσο, ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για να προχωρήσουμε προς ένα παγκόσμιο νόμισμα, ο ίδιος ο Geithner (ο οποίος πέρυσι βρέθηκε στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, από 14 ως 16 Μαΐου, για την σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg),CFR, «Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων», ότι είναι «ανοικτός» στην έννοια ενός νέου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος. ενημέρωσε το γνωστό club της διεθνούς ελίτ.
Το σκάνδαλο με την Bank For International Settlements, το τέλος των εθνικών νομισμάτων υπέρ ενός «παγκόσμιου μοντέλου νομίσματος». (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών), που θεωρείται ως η κορυφαία κεντρική τραπεζική δύναμη, (με διασυνδέσεις με την Λέσχη Bilderberg), κυκλοφόρησε ένα έγγραφο το 2006, στο οποίο ζητούσε
Το παγκόσμιο νόμισμα θα αποτελέσει βασικό κεντρικό στοιχείο του μελλοντικού συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Πριν λίγες ημέρες, ο Πάπας Βενέδικτος έκανε έκκληση για μια «Παγκόσμια Πολιτική Εξουσία» για την διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας.
(από http://pentapostagma.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: