Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Στάθης Λουκόπουλος

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου υπέβαλλε ο Ναυπάκτιος Στάθης Λουκόπουλος, ένας εκ των διεκδικητών του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ναυπακτίας.
Σύμφωνα με γνωστοποίηση που μας κοινοποίησε ο κ. Λουκόπουλος:
“Υπέβαλα με επιστολή απευθυνόμενη προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 28/6/2010 στην γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Αρ.Πρωτ.536) την γραπτή μου παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου του Σώματος. Ταυτόχρονα επέδωσα στη γραμματέα του κ. Νομάρχη χειρόγραφη προσωπική επιστολή για τον κ. Νομάρχη σε κλειστό φάκελο με τις αιτίες και τις αφορμές που κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας προέκυψαν και που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση.
Επειδή η προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο επιστολή παραίτησής μου δεν γνωστοποιήθηκε στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα προς τους επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, είμαι υποχρεωμένος να προβώ με την παρούσα στη γνωστοποίηση της παραίτησής μου”.
Οι λόγοι της παραίτησής του λοιπόν, είναι εις γνώση του Σώκου, εντούτοις το παρασκήνιο είναι έντονο.
Οι σχέσεις του Ναυπάκτιου πολιτικού με τον Θύμιο Σώκο είχαν ψυχρανθεί τον τελευταίο καιρό και όπως φαίνεται αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι αποτέλεσε η τοποθέτηση του νομάρχη σχετικά με τα χρίσματα στη Ναύπακτο. Αν και ο Λουκόπουλος περίμενε – το ελάχιστο – έναν καλό λόγο από το νομάρχη, ο τελευταίος φέρεται να απαξίωσε την διαδικασία και μαζί τον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη.
Βέβαια, με τον ίδιο το Σώκο να παλεύει για την δικιά του πολιτική συνέχεια (όπως όλα δείχνουν δεν του βγαίνει η στήριξη σε επίπεδο Περιφέρειας, στο Αγρίνιο προκρίθηκε ο Μοσχολιός, για την αντιπεριφέρεια παίζει δυνατά η Δημαδάμα), μικρή σημασία μάλλον έχει το τι πιστεύει ο ίδιος για τα χρίσματα.
Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, ο κ. Λουκόπουλος δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: