Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των παιδιών

Δήλωση Ζέφης Δημαδάμα:
Η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των παιδιών (4η Ιουνίου) αποτελεί το έναυσμα για τη συστηματική και συνεχή προσπάθεια που απαιτείται ώστε να υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα –κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό- μια συντονισμένη δράση για την πρόληψη τέτοιων φαινόμενων αλλά και για την καταστολή τους.
Τα παιδιά αποτελούν τα θύματα, ακόμη και αν χαρακτηρίζονται ως δράστες, αφού είναι η «αντανάκλαση» της οικογένειας, του εκπαιδευτικού συστήματος, του κοινωνικού περιγύρου και των όποιων χαρακτηριστικών τους, και χρειάζονται την υποστήριξη όλων με γνώση, ευαισθησία αλλά και παρεμβατικές πολιτικές.
Στο πλαίσιο αυτό οι τομείς Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης,  Γυναικών και  Παιδείας ΠΑΣΟΚ οργάνωσε συζήτηση την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ώρα 6:30μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με θέμα : Το παιδί-θύμα, το παιδί-δράστης” με έμπειρους και καταρτισμένους εισηγητές ώστε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και θα ενισχύσουμε την προγραμματική μας επάρκεια αλλά και την αποφασιστικότητά μας για περαιτέρω πρωτοβουλίες σχετικά με το ευαίσθητο αυτό  θέμα.
Η Γραμματέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ
Ζέφη Δημαδάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: