Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πιέζουν για τον νυν αλλά το Μεσολόγγι αντιστέκεται σθεναρά!!!

(Αναδημοσίευση από http://www.aixmi-news.gr/portal/) 
Όλο το παρασκήνιο γύρω από την προσπάθεια της νομαρχιακής να πείσει την Ιπποκράτους να δώσει το χρίσμα στον νυν δήμαρχο παρά την αντίθετη θέληση της κοινωνίας. Οργισμένη αντίδραση του γραμματέα της τοπικής Γ. Βισβίκη και άλλων υποψηφίων.
Είναι δυνατόν κομματικοί παράγοντες που διαμένουν σε άλλη περιοχή (Αγρίνιο) και ένας βουλευτής να αποφασίσουν για το μέλλον του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου;
Ο τίτλος ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αφού τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο του κομματικού ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη κινητικότητα και προσπάθεια να αποσπάσει το χρίσμα του κόμματος ο νυν δήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος. Ο ρόλος του πρωταγωνιστή σε αυτή την προσπάθεια αποδίδεται στη νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος και ιδιαίτερα σε δύο στελέχη που επηρεάζουν καταστάσεις: Στον γραμματέα Σπύρο Τορουνίδη του κλίματος Κουρουμπλή, όπως αναφέρουν γνώστες των κομματικών πραγμάτων και στην υπεύθυνη αυτοδιοίκησης Αγγελική Ρούσση, δημότες Αγρινίου και οι δύο. Πλάτη σε αυτούς βάζει και ο βουλευτής Πάνος Κουρουμπλής, δυσαρεστώντας τους εκατοντάδες φίλους του στο Μεσολόγγι πολλοί από τους οποίους δηλώνουν μετανιωμένοι που τον στήριξαν για να επανέλθει στο κοινοβούλιο.
 Οι προαναφερθέντες θεωρείται πως επηρέασαν τις ισορροπίες στη νομαρχιακή του κόμματος και αγνοώντας την τοπική και τον γραμματέα της που έχει… αποκηρύξει τον Γ. Αναγνωστόπουλο, πήραν την πρόταση και πήγαν στην Ιπποκράτους με σκοπό να πάρει το χρίσμα ο νυν δήμαρχος. Η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες των φίλων του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Μεσολογγίου ο Γ. Αναγνωστόπουλος σκόνταψε στις ισχυρές αντιρρήσεις της επιτροπής αξιολόγησης υπό τον Θ. Τσούρα που φαίνεται πως ήταν πληροφορημένη για το κλίμα στην τοπική κοινωνία, την αποτυχία και την θρασύτητα του κ. Αναγνωστόπουλου οπότε και δεν υιοθέτησαν τις εισηγήσεις της νομαρχιακής (όπως έγινε για άλλους δήμους) και αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση και το πιθανότερο δημοσκόπηση η οποία θα δείξει και το που θα δοθεί η στήριξη.
Στην περίφημη συνεδρίαση του Σαββάτου στην Ιπποκράτους συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές του νομού πλην της κας Γιαννακά η οποία προτίμησε να απέχει από τα δύσκολα. Εκτός του Π. Κουρουμπλή οι υπόλοιποι δύο βουλευτές φέρονται να μην πήραν θέση αρνούμενοι να υπερθεματίσουν υπέρ του Γ. Αναγνωστόπουλου ενώ παριστάμενος στη συνεδρίαση μας μετέφερε πως το κλίμα ήταν φανερά αρνητικό για τον δήμαρχο. Έτσι με δεδομένες τις πολλές και ισχυρές υποψηφιότητες για το δήμο Μεσολογγίου, αλλά και την αρνητική εικόνα που φέρει ο νυν δήμαρχος προκρίθηκε η δημοσκόπηση που θα διενεργηθεί ίσως και εντός της εβδομάδας σε όλο τον διευρυμένο δήμο. Από αυτήν θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα που θα ανάψουν και το πράσινο φως για το χρίσμα ή την στήριξη.
Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκαλεί στο δήμο Μεσολογγίου η προσπάθεια της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει τον αρεστό σε αυτήν με το πρόσχημα ότι βγήκε με μεγάλο ποσοστό και στηρίζει το κόμμα! Άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με το Μεσολόγγι θέλουν να αποφασίσουν γι’ αυτό και να κρίνουν τις τύχες του για μια ακόμη πενταετία. «Κάποιοι βολεύονται με τον Αναγνωστόπουλο δήμαρχο για να προωθούν τις αγρινιώτικες θέσεις όπως έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Τους βολεύει ένας δήμαρχος χωρίς διαπραγματευτική ικανότητα και κύρος. Ο κ. Τορουνίδης που στο παρελθόν έχει δείξει τον φανατισμό του υπέρ του Αγρινίου και την έχθρα του προς την πρωτεύουσα του νομού ασφαλώς και θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός. Το κόμμα πρώτα απ’ όλα πρέπει να αφουγκραστεί την κοινωνία και να μην επηρεάζεται από τις προσωπικές φιλίες και τις άλλες επιδιώξεις που εκπορεύονται από αυτές», ήταν τα λόγια ενός από τους υποψηφίους για το χρίσμα.
Σφόδρα δυσαρεστημένο είναι και το τοπικό ΠΑΣΟΚ αφού αγνοήθηκε η εισήγησή του και η τοποθέτηση του γραμματέα. Βέβαια, πληροφορίες μας λένε πως στην Ιπποκράτους έφτασε το πρακτικό που είχε συντάξει η ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου αφού είχαν γνώση οι φύλακες και η επιτροπή είχε αποκρυσταλλωμένη άποψη για την εικόνα στον δήμο. Ο κ. Βισβίκης μιλώντας χτες στην ΑΙΧΜΗ ήταν ιδιαίτερα καυστικός κατά του κ. Τορουνίδη: «Ο γραμματέας της Ν.Ε. …Αγρινίου κ. Τορουνίδης δεν αφουγκράστηκε την τοπική κοινωνία και το τοπικό ΠΑΣΟΚ και θέλησε να επιβάλλει την προσωπική του επιλογή η οποία ελέγχεται για την καλή της προαίρεση. Αυτός ο οποίος πάλεψε για την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, το Πανεπιστήμιο και την μεταφορά της Μητρόπολης στην πόλη του θέλει να επιβάλλει δήμαρχο στο Μεσολόγγι! Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία του διευρυμένου δήμου και η ΔΟ ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστούν συντεταγμένα έτσι ώστε το δημοκρατικό ψηφοδέλτιο να εκφραστεί από την θέληση του κόσμου του διευρυμένου δήμου μας και όχι από τις προσωπικές στρατηγικές του γραμματέα της νομαρχιακής του.. Αγρινίου Σπύρου Τορουνίδη. Ως τοπική οργάνωση και ως μεσολογγίτες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να  αγωνιστούμε σθεναρά για να αποτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: