Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ηχηρό χαστούκι

Η ήττα Στεφανάδη στις πρυτανικές εκλογές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά ούτε και τα τηλεοπτικά παράθυρα. Έχει όμως μια πολύ μεγάλη συμβολική αξία.
Ένας καταξιωμένος επιστήμονας επιχείρησε να γίνει πρύτανης αντιγράφοντας πιστά το σύνολο των πρακτικών του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος του οποίου την κατάρρευση σήμερα θαυμάζουμε.
Μπράβοι, νοθεία, "δέντρα" που κλήθηκαν να ψηφίσουν και δεκάδες άλλα περιστατικά που ξευτέλισαν τη διαδικασία. Για όλα αυτά όμως, ο Στεφανάδης ήταν το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης σε συνδυασμό με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας η οποία κι επιστράτευσε ολόκληρο το μηχανισμό της ΔΑΠ για να τον βοηθήσει.
Κάπου εκεί το παιχνίδι χάθηκε. Η ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα συνειδητοποίησε ότι ένα δημοκρατικό πραξικόπημα ήταν έτοιμο να λάβει σάρκα κι οστά. Στο β' γύρο, όλοι έσπευσαν να καταψηφίσουν τον Στεφανάδη, προσφέροντας μια απρόσμενη νίκη στον Πελεγρίνη.
Το ΕΚΠΑ γλίτωσε από έναν άνθρωπο που πολύ πριν εκλεγεί μας είχε πείσει ότι θα αποτύχει. Ας γίνει το πάθημα του, μάθημα για όλους τους επίδοξους "νταήδες" των Δημοσίων Πανεπιστημίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: