Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Θέλει το "Χρίσμα" της ΝΔ καρφώνοντας τους υπόλοιπους διεκδικητές!

Από το http://antidimos.blogspot.com/  διαβάζουμε την αίτηση του κ. Καρανικόλα προς τον κ. Σαμαρά με την οποία ζητάει το "Χρίσμα" της ΝΔ.
Αν εσείς ήσασταν στη θέση του αρχηγού της ΝΔ θα του το δίνατε;
Εμείς απλώς θα του πούμε ότι άλλο είναι πειθαρχία και άλλο πειθαρχεία και ότι τα μικροοφέλη δεν είναι μικροωφέλη.
Η πειθαρχία, το πειθαρχείο, τα οφέλη, η ωφέλεια σύμφωνα με τη γραμματική.
Διαβάστε την αίτησή του και αποφασίστε εσείς για το "χρίσμα" που χρειάζεται ... γιατί είναι και ... βιαστικός ...
ΑΙΤΗΣΗ προς  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κο  Σαμαρά  
Θέμα: "ΧΡΙΣΜΑ"  για  τις προσεχείς  Δημοτικές  εκλογές
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε Της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ονομάζομαι Καρανικόλας Ιωάννης και είμαι Επικεφαλής του  Δημοτικού Συνδυασμού "ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" του Δήμου Ι.Π. Μεσοόγγίου.
Με το έγγραφο που σας είχα στείλει στις 17-3-2010 σας είχα ζητήσει να με στηρίξετε για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές ως Υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι όσο πιο γρήγορα δοθούν τα "ΧΡΙΣΜΑΤΑ" τόσο πιο γρήγορα ο Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι δίπλα στον πολίτη τις δύσκολες αυτές στιγμές του Ελληνικού Κράτους, πιέζοντας και διεκδικώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον του τόπου. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι  πιθανό το Σεπτέμβριο να παρθούν  πιο αυστηρά και δυσβάσταχτα μέτρα για τον Έλληνα  πολίτη.

Πολύ καιρό τώρα ακούγονται και γράφονται στον τοπικό τύπο, διάφορα ονόματα από το χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που εκδηλώνουν ενδιαφέρον  για την Υποψηφιότητα της Δημαρχίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Κάποια από τα ονόματα αυτά είναι ο κύριος  Πρεβεζάνος Γεώργιος, ο κύριος Μουρκούσης Νικόλαος, ο κύριος  Καραπάνος Νικόλαος, ο κύριος  Κοντός Παναγιώτης.
Δεν θέλω να κρίνω τους συνυποψήφιους μου ανταγωνιστικά,  αλλά ως Δημότης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Όλοι οι Δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου πρέπει να επιλέξουν τον καλύτερο υποψήφιο Δήμαρχο που θα δείξει αγωνιστικότητα, πειθαρχεία σε Αρχές και Αξίεςσεβασμό στο πολίτηόραμα και προοπτική για ανάπτυξη του τόπου.
Δυστυχώς, από τους παραπάνω Υποψηφίους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  που ανέφερα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ενός επιτυχημένου Δημάρχου και αυτό γιατί κάποιος από τους παραπάνω ενώ υπήρξε πρώην Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και στις περασμένες Δημοτικές εκλογές έχασε με ένα ποσοστό 67%, θέλει σήμερα από εγωισμό πιστεύω, να κατέβει πάλι Υποψήφιος Δήμαρχος. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε σύμβουλος σε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος χωρίς να μεριμνήσει και να καταφέρει ή να επηρεάσει στην δημιουργία ενός σημαντικού έργου στην περιοχή του Μεσολογγίου, χωρίς βέβαια να είναι στα καθήκοντά του οι παραπάνω ενέργειες.
Από την άλλη κάποιος άλλος συνυποψήφιος, ενώ υπήρξε Επικεφαλής Δημοτικού συνδυασμού (Αντάρτης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) παραιτήθηκε από το αξίωμα του και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και μετά από μια απραξία περίπου τριών ετών  από τα κοινά και τα προβλήματα του τόπου, θυμήθηκε, ότι ενδιαφέρεται για τον τόπο και επιθυμεί να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος. Μην ξεχνάμε όμως, πως ο καθένας κρίνεται και από την διαδρομή  του, δεν πρέπει να ξεχνάμε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος πρωτοξεκίνησε ενασχολούμενος με τα κοινά από τον χώρο της αριστεράς, μεταπήδησε στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, μετά δήλωσε Νεοδημοκράτης, αλλά μετά αντάρτης και σήμερα φανατικός Νεοδημοκράτης.
Δυστυχώς, αξιότιμε Πρόεδρε της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  ο καιροσκοπισμός είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των πολιτικών σήμερα. Όλος ο αγώνας και το ενδιαφέρον των πολιτικών για τον τόπο γίνεται προεκλογικά. Όλοι οι πολιτικοί θυμούνται τους πάντες, τάζουνε λαγούς με πετραχήλια σε όποιον θα τους δώσει ψήφο, δεν είναι λοιπόν τυχαίο που κάποιοι από τους παραπάνω Υποψηφίους δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι να μην το επισκεφτούν και να μην κάνουν γνωστό το ενδιαφέρον τους για την Υποψηφιότητα της Δημαρχίας.
Κάποιοι πάλι πιστεύουν,  ότι το να είσαι πολιτικός είναι επάγγελμα και κάθε φορά που ακούνε εκλογές δηλώνουν Υποψήφιοι, είτε αυτές είναι Βουλευτικές, είτε Δημοτικές ή άλλες, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό βρίσκονται στην Αθήνα μακριά από τα προβλήματα του πολίτη, μακριά από τον Δημότη του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αλλά δηλώνουν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις. Κύριε Πρόεδρε, είμαι 38 ετών και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στην πόλη μου το Μεσολόγγι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο, ότι για πάρα πολλά χρόνια Δήμαρχοι στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ήταν συνταξιούχοι με εντελώς μικροκομματικά  κριτήρια, άνθρωποι με κλίκες και μηχανισμούς που αποσκοπούσαν σε μικροωφέλη είτε οικονομικά ή άλλα, χωρίς να κοιτάζουν τον πολίτη, το κοινωνικό σύνολο, την ανάπτυξη του τόπου και να βάλουν σωστά θεμέλια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Δυστυχώς, δεν έφταιξαν μόνο οι Δήμαρχοι για την στασιμότητα της ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την τωρινή αλλά και από παλιότερες κυβερνήσεις ακολουθώντας μια φιλοαγρινιώτικη πολιτική. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η αδικία για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου που έλαβε χώρα με την Διοικητική Μεταρρύθμιση "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" στην οποία ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συρρικνώθηκε αποσπώντας τον Δήμο Χάλκειας, ενώ ο Δήμος Αγρινίου μεγάλωσε και χωροταξικά και πληθυσμιακά.
Οι φιλοαγρινιώτικες πολιτικές είναι αυτές που οδηγούν στην ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο και όχι στο Μεσολόγγι, οι φιλοαγρινιώτικες πολιτικές μεθοδεύουν στην συρρίκνωση του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που αποτελεί πηγή ζωής για τους Δημότες, όπως με τον πρόσφατο αποκλεισμό τμήματος του Τ.Ε.Ι. από το μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων και  με τον ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", όπου θα κλείσουν Τ.Ε.Ι., αλλά εμείς δεν θα πάρουμε καινούργια τμήματα  άλλων Τ.Ε.Ι., φιλοαγρινιώτικες πολιτικές είναι αυτές που θέλουν το Νοσοκομείου Μεσολογγίου να γίνει Κέντρο Υγείας.
Κύριε Πρόεδρε, δεν σας ζητάω το "ΧΡΙΣΜΑ" από φιλοδοξία να γίνω Δήμαρχοςαλλά από ανάγκη να επιδιώξω να αλλάξω την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και την δική μου, γιατί εδώ ζω, στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ και θέλω η κοινωνία μας να ευημερεί. Έτσι από το πόστο του Δημάρχου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θέλω να υπηρετήσω τον Δημότη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και να του προσφέρω τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσής του.
Από την άλλη ο Δημοτικός  Συνδυασμός "ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και εγώ προσωπικά,  θέλουμε να αναδείξουμε και να πείσουμε, ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι μια Δημοκρατική Παράταξη που είναι δίπλα στον πολίτη και στο πρόβλημά του και σε συνεργασία με την τοπική ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τον Πρόεδρό της  κο Λιανό Ευάγγελο, αλλά και με τους Βουλευτές, θα αγωνιστούμε για να το αποδείξουμε.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  θα ήθελα να μελετήσετε και να αξιολογήσετε τις Υποψηφιότητες για την Δημαρχία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και να κρίνεται όχι μόνο με γνώμονα ψηφοθηρικό, αλλά και
με την ποιότητα του κάθε Υποψηφίου
. Για εμένα προσωπικά μπορείτε να μάθατε και να πάρετε συστάσεις τόσο για τις Αρχές μου, όσο και για τις Αξίες μου και τον αγώνα μου και ως συνδικαλιστής, από τον Βουλευτή κύριο Αβραμόπουλο Δημήτριο, αλλά και τον Βουλευτή μας κύριο Σαλμά Μάρι
o.
Με  εκτίμηση
Ο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "ΕΝΕΡΓΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ"
Καρανικόλας Χ. Ιωάννης    

Δεν υπάρχουν σχόλια: