Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στη Ναύπακτο

Με τη συμμετοχή 600 συνέδρων από 48 χώρες ξεκινά στις 26 Ιουνίου το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών με θέμα : «Τοπολογία και οι Εφαρμογές της». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς και με την ενεργή στήριξη του Δήμου Ναυπάκτου. Αποτελεί συνέχεια του διεθνούς συνεδρίου 2006 International Conference on Topology and its Applications που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πόλη του Αιγίου το 2006.
Η Τοπολογία αποτελεί ειδικό κλάδο των Μαθηματικών με πολλές εφαρμογές στην επιστήμη των Μαθηματικών αλλά και στην καθημερινότητα όπως για παράδειγμα η Τοπολογία Δικτύων του ΟΤΕ και του Διαδικτύου. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό των μαθηματικών Topology and its Applications του γνωστού εκδοτικού οίκου Elsevier (Ολλανδία), ενώ η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τον Σταύρο Ηλιάδη ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, το Δημήτρη Γεωργίου Καθηγητή Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών το Γιάννη Κούγια Καθηγητής Μαθηματικών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: