Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αυστηρό μήνυμα Μαγκριώτη σε φορείς της αυτοδιοίκησης που δημιουργούν προσκόμματα στο έργο της Ιόνιας οδού

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε χθες τον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Δημητρίου και το εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στο Μενίδι. Ο κ. Μαγκριώτης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδούμενων Έργων Σέργιο Λαμπρόπουλο, τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Γεωργακοπούλου, τους βουλευτές Άρτας κ.κ. Στασινό και Τσιρώνη, τον βουλευτή Πρέβεζας κ. Παπαχρήστο και το Νομάρχη Αιτωλοακαρνίας κ. Σώκο.
Το έργο αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες λόγω των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις και ο κ. Μακριώτης ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους φορείς της αυτοδιοίκησης και σε ιδιώτες που δημιουργούν προσκόμματα στη διαδικασία.
«Θεωρούν ότι με εμπόδια και με τις συνεχείς δικαστικές αναβολές θα υπάρξει πίεση στην κυβέρνηση ώστε να πληρώσει πολύ περισσότερο, λες και τα χρήματα δεν είναι του φορολογούμενου πολίτη. Θέτουν το δίλημμα αν η κυβέρνηση θα δώσει τα χρήματα στους εργολάβους ή σε αυτούς. Δε θα δώσουμε περισσότερα ούτε στους εργολάβους ούτε στους ιδιώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης. Την σημασία της Ιόνιας Οδού στην αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου τόνισαν, η κα Γεωργακοπούλου και οι κ.κ. Τσιρώνης και Στασινός. Ο κ. Μαγκριώτης καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφενός επειδή δεν έδωσε προτεραιότητα και στο βόρειο κομμάτι της Ιόνιας Οδού και αφετέρου επειδή είχε δεσμευθεί για παραχώρηση όλων των εκτάσεων στα τέλη του 2008 χωρίς να έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για τις αποζημιώσεις.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε σε μια εβδομάδα να έρθει στην Αιτωλοακαρνανία για να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων που γίνονται στον νομό, αλλά και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: