Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ποιος θα λύσει το Γρίφο;

Μία εκπληκτική πρωτοβουλία φοιτητών του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία (ΕΠΔΟ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει αναστατώσει τον κόσμο του internet τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γρίφων στο οποίο ο χρήστης βλέπει την ιστορία να εξελίσσεται σε video επεισόδια καθώς λύνει ένα-ένα τα μυστήρια/quiz που του εμφανίζονται.Η υπόθεση είναι απλή, αλλά μυστηριώδης… ο πρωταγωνιστής του γρίφου είναι ο Αλέξης Κάλπας. Το ρόλο του Αλέξη έχει ο παίκτης. Ο Αλέξης καλείται μέσα από ένα συνηθισμένο μήνυμα που πήρε από το φίλο του Γιάννη Παπαδόπουλο να λύσει μια υπόθεσή του. Ο Αλέξης απαντά στο μήνυμα του παιδικού του φίλου και το παιχνίδι ξεκινά μέσα από video-επεισόδια.
Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι και στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Μεσολογγίου και οι φοιτητές έχουν χρησιμοποιήσει ελάχιστους πόρους αλλά σίγουρα όλο το κέφι τους. Στον «αέρα» έχει βγει το πρώτο επεισόδιο από το Σάββατο και ήδη το Σαββατοκύριακο έχει οδηγήσει τους εκατοντάδες (ήδη) οπαδούς του παιχνιδιού να περάσουν πολλές ώρες στη λύση του μυστηρίου.
Η όλη ιδέα είναι καθαρά μια φοιτητική πρωτοβουλία των Θωμά Φώσκολο, Ακριβή Τσιγκάκου, Θεόδωρου Ψαθά και Νίκου Ιωαννίδη, φοιτητών στο τμήμα ΕΠΔΟ χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, κάτι που κάνει ακόμα πιο αξιόλογο το αποτέλεσμα! Δεν έχει ίσως την επαγγελματική υφή των μεγάλων παιχνιδιών, αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους τέτοιων παιχνιδιών και αναδεικνύει και την περιοχή μας αλλά και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Εάν σας ενδιαφέρει να παίξετε, δεν έχετε παρά να δείτε την αρχή του γρίφου στη διεύθυνση http://grifos4u.com/ και σίγουρα το μυστήριο θα σας κυριεύσει!
(http://messolonghinews.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: