Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Απολογισμός πεπραγμένων από τον Δήμαρχο Αγρινίου

Απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής 2007-2010 έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου μίλησε για περιορισμό της χρηματοδότησης καθώς μειώθηκαν οι επενδυτικές δαπάνες, ενώ το περιβόητο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 παρέμεινε κενό γράμμα, αφού καμία δράση που να αφορά στους Δήμους δεν ενεργοποιήθηκε.
Σε ότι αφορά τα έργα και τις υποδομές, ο κ. Μοσχολιός στάθηκε ιδιαίτερα στην αναδιαρρύθμιση της Ε.Ο., στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, στην αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και των γύρω δρόμων, στην κατασκευή της Περιμετρικής (υπόγειο τούνελ), στα έργα αυτεπιστασίας καθώς και στη δέσμευση οικοπέδων από το Δήμο για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Ως προς την κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε στη μείωση των τελών στους πολυτέκνους, τους τριτέκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τη μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς παρά τη χαμηλή επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία, την ανέγερση σύγχρονου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο και τη λειτουργία του «Χαμόγελου του παιδιού» σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων»
Στα θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας ο κ. Μοσχολιός υπογράμμισε τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, τη δημοτική συγκοινωνία, τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, τον ηλεκτροφωτισμό αρκετών οδών, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και την εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης.
Για τον αθλητισμό ανέφερε την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγίου Χριστοφόρου, τη λύση που δόθηκε με τη δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα καθώς και στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως το GRAND PRIX κολύμβησης και ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».
Σχετικά με τις υποδομές πληροφορικής ο Δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε τη δημιουργία νέας ηλεκτρονικής πύλης, το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών και συνοδευτικών εφαρμογών, το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και την ανάπτυξη ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Τέλος, ο κ. Μοσχολιός, στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και στην πλούσια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ, το Πνευματικό Κέντρο, τη Φιλαρμονική και την Κ.Ε.Π.Α.Α.
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αγρινίου, τόνισε ότι με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ο νέος διευρυμένος Δήμος Αγρινίου, διαθέτει πλέον ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως φυσικές και τεχνητές λίμνες και ο Αχελώος, οι ορεινοί όγκοι και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το αρχαίο Θέατρο Στράτου
Παραθέσαμε αποσπάσματα από τον απολογισμό πεπραγμένων που αναφέρονταν στα έργα. 
Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει τα πεπραγμένα αυτά από την υποκειμενική του σκοπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: