Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Παράδοση κτηρίων στο ΤΕΙ από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Ύστερα από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, την προσεχή Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 11:30 πμ., θα γίνει η παράδοση από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο ΤΕΙ της πόλης, του ιστορικού κτηρίου της Βαλβείου Βιβλιοθήκης και των κτηριακών εγκαταστάσεων των παλαιών καπναποθηκών, ώστε να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το ΤΕΙ για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Στην τελετή παράδοσης που θα γίνει στο χώρο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, μεταξύ άλλων θα υπογραφούν από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Βαγγέλη Πολίτη - Στεργίου τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής των κτηρίων, ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν σε αυτά. 
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: «Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που διαχειρίστηκε η δημοτική μας αρχή αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2007 ήταν η απειλούμενη συρρίκνωση του ΤΕΙ, λόγω της δραματικής μείωσης του αριθμού των σπουδαστών εξαιτίας της βάσης του 10. 
Κυριολεκτικά από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ιδρύματος μια σειρά συναντήσεων και επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αναστρέψουμε την αρνητική κατάσταση που έτεινε να δημιουργηθεί για το ΤΕΙ. 
Ο σχεδιασμός μας είχε ως πρώτο άμεσο στόχο, την ενδυνάμωση του ιδρύματος με κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό. Χωρίς υπερβολή ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε στο ακέραιο αφού όλες οι προτάσεις που είχαμε υποβάλει ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο. 
Θυμίζω την ολοκλήρωση του κτηρίου της ΣΔΟ και την θεμελίωση και δεύτερου το οποίο σύντομα θα παραδοθεί σε χρήση. 
Ένας δεύτερος στόχος που είχαμε θέσει ήταν η ίδρυση νέων σχολών. Και ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε αφού από πέρυσι στο ΤΕΙ συστάθηκε η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών και ήδη οι πρώτοι σπουδαστές της ολοκλήρωσαν τον πρώτο χρόνο σπουδών τους. 
Έτσι με δεδομένη την κατάργηση της βάσης του 10 είμαστε σε θέση και πάλι να κάνουμε λόγο για ένα ισχυρό ΤΕΙ, αφού με την σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στις υποδομές του ιδρύματος, υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις για να καταστεί το ίδρυμα ανταγωνιστικό στις σύγχρονες απαιτήσεις. 
Με αυτά τα δεδομένα ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υιοθέτησε την πρόταση της διοίκησης και παραχωρεί στο ΤΕΙ, το κτήριο της Βαλβείου και των παλαιών καπναποθηκών, ώστε να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κυρίως για να αποκτήσει το ίδρυμα παρουσία και εντός της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι χιλιάδες, των σπουδαστών του. 
Αναμφίβολα με την παραχώρηση αυτών των κτηρίων στο ΤΕΙ, η κτηριακές του υποδομές ενισχύονται σημαντικά και ταυτόχρονα ως δημοτική αρχή έμπρακτα αποδεικνύουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στο ίδρυμα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: