Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ανησυχούν οι γονείς για καθυστέρηση εργασιών στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

Να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα στέγασης των μαθητών στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, προκειμένου με τη νέα σχολική χρονιά κανένας μαθητής να μην κάνει μαθήματα απόγευμα ζητούν με ανακοίνωσή τους οι γονείς των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ναυπάκτου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων Ναυπάκτου, έχει ως εξής:
Στη συνάντηση στις 23/6/2010 όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών των γυμνασίων και λυκείων της πόλης & των συλλόγων καθηγητών, με το Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Παπαθανάση και τον Αντινομάρχη Αιτ/νίας κ. Πετρόπουλο, η οποία έγινε με θέμα την ανακατασκευή του ΕΠΑΛ, οριστικοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου στις 13 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Αντινομάρχη στην καλύτερη περίπτωση το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. 
Επειδή πιστεύουμε ότι λόγω των κτηριακών ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στο οίκημα του ΕΠΑΛ το πιο πιθανό είναι ότι η ανακατασκευή δεν θα έχει ολοκληρωθεί εντός στου ανωτέρω χρονοδιαγράμματος.
Επειδή η προσωρινή! (σύμφωνα με την απόφαση αρ. πρ 61   της Νομαρχίας στις 29/1/2010), μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ  στο κτήριο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ναυπάκτου, πιθανόν να γίνει προσπάθεια να παραταθεί το Σεπτέμβριο και να επεκταθεί και σε άλλα σχολικά κτήρια
Οι σύλλογοι των γονέων και κηδεμόνων που συμμετείχαμε στη συνάντηση αυτή, ύστερα από συνεδρίαση που είχαμε στις 27/06/2010 αποφασίζουμε και ζητούμε να γίνουν τα εξής:
 1. Άμεσα να επισπευστεί από τους αρμόδιους η διαδικασία εγκατάστασης του εργολάβου έτσι ώστε το έργο ανακατασκευής του ΕΠΑΛ να ολοκληρωθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα. Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Νομαρχίας, στην οποία ανήκει η ολοκλήρωση του έργου, όσο και του Δήμου που επικουρικά βοηθάει, να φροντίσουν για την ορθή και ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών επιβλέποντας εκ του σύνεγγυς το έργο σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσής του.
2.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
3.ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΣΟΝ    ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
4. ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ Η ΟΜΑΛΗ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ              
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από το Δήμαρχο Ναυπάκτου και το Νομάρχη Αιτ/νίας, να βρουν λύση  (ενοικιάζοντας κτήρια, τοποθετώντας λυόμενα, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές & λοιπούς φορείς όπως αναγράφεται στην 7.5.1 παράγραφο της προγραμματικής σύμβασης κ.τ.λ)  έτσι ώστε το Σεπτέμβριο η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.
Σε διαφορετική περίπτωση όλοι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα θα βρεθούν αντιμέτωποι και υπόλογοι των ενεργειών τους, απέναντι στο σύνολο των γονέων της περιοχής.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!!
 ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: