Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πολυτελή συγκροτήματα στο γιαλό της Ναυπάκτου και ολίγον ... Άκης

Σε μία νέα αποκάλυψη που βρίσκει εμπλεκόμενο και πάλι τον Άκη Τσοχατζόπουλο προχώρησε το VETO της Κυριακής. Αυτή την φορά, το αντικείμενο του  "σκανδάλου" είναι η υπόθεση πολυτελών εξοχικών κατοικιών οι οποίες βαρύνονται με αυθαιρεσίες δόμησης και καταπάτησης αιγιαλού. Το ρεπορτάζ στο κείμενο που ακολουθεί:
Βαριές σκιές στο πρόσωπο της γενικής γραμματέως Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης Μαρίας Καλτσά (δεξί χέρι της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη) ρίχνουν σοβαρότατες καταγγελίες για εμπλοκή της σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Τα παραθαλάσσια παλάτια σχεδιάστηκαν και αποπερατώθηκαν από την εταιρία της γνωστής αρχιτέκτονα που συνεταιρίζεται και συστεγάζεται (σε πολλές ανάλογες δουλειές) με κατασκευαστικές εταιρίες συμφερόντων της Αρετής Τσοχατζόπουλου, ενώ από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η τεράστια παραδεισένια έκταση όπου χτίστηκαν οι βίλες αγοράστηκε από την κόρη του πρώην υπουργού.
Στο μακρύ λαβύρινθο των υπόγειων διαδρομών με καταγγελίες για καταπατήσεις και οικοδομικές παραβάσεις στη μισή σχεδόν Δυτική Ελλάδα, την τιμητική τους έχουν ονόματα δημόσιων λειτουργών από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά και το όνομα πρώην βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που συσχετίστηκε με μπίζνες real estate εκατομμυρίων μέσω offshore, με πρωταγωνιστές πάλι (!!!) μέλη της οικογένειας του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου. Στα «Ζωνιανά της Δυτικής Ελλάδας», όπως αποκαλούν τοπικοί παράγοντες την ευρύτερη περιοχή της αναπτυσσόμενης οικοδομικά Νότιας Αιτωλοακαρνανίας, είναι κοινό μυστικό ότι ανθεί η οικιστική παρανομία. Η Ναύπακτος έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός από το 1978. Το λένε οι νόμοι του κράτους. Κορυφαίοι δημόσιοι άρχοντες όμως δείχνουν να τους έχουν ξεχάσει. Οι επώνυμες καταγγελίες αφορούν -αρχικά- το πρώτο «διαμάντι» της τουριστικής ζώνης που κοστίζει δισεκατομμύρια. Πάνω στην επιφάνειά του είναι χαραγμένο - φαρδιά πλατιά - το ονοματεπώνυμο της κυρίας Μαρίας Καλτσά.
«Παλάτια»
Το εκπληκτικό συγκρότημα κατοικιών στα πόδια της παραλίας ξεκίνησε να ανεγείρεται πριν από δυόμισι περίπου χρόνια και αποπερατώθηκε πέρσι το καλοκαίρι. Τα οικόπεδα ανήκαν σε ιδιώτες της περιοχής. «Εχουμε ακούσει ότι η έκταση αγοράστηκε από την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου» μας είπαν γείτονες και ντόπιοι, αλλά δεν το δέσαμε κόμπο, αφού στην τοπική κοινωνία υπάρχουν αρκετοί που καταπιάνονται με την επικαιρότητα και δαιμονοποιούν τα ακίνητα της χλιδής που τους περιβάλλουν. Ομως, όσο ψάχναμε, τόσο η οσμή της «Αγίας Οικογένειας» του ΠΑΣΟΚ ζύγωνε κοντά μας.
Ο κ. Δημήτριος Γρηγορόπουλος είναι επικεφαλής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος ΑΓΕΛΑΟΣ. Μέλη του είναι κάτοικοι της Ναυπάκτου αλλά και γνωστοί πολιτικοί μηχανικοί που λένε ότι νοιάζονται για την «ομορφιά της γης τους που χάνεται». Πάντα κρατούσαμε αποστάσεις από «όσους νοιάζονταν». Τα όσα καταγράψαμε όμως υπό τη μορφή «κατηγορώ» εγείρουν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την κεντρική εξουσία που επαγγέλλεται ότι θα κλείσει τους παραβάτες φυλακή.
Πώς εμπλέκονται η οικογένεια Τσοχατζόπουλου και η γενική γραμματέας του υπουργείου Χωροταξίας με συγκρότημα πολυτελών κατοικιών (στη Ναύπακτο) που βαρύνεται με αυθαιρεσίες δόμησης και καταπάτησης αιγιαλού.
Το συγκρότημα με την επωνυμία Viggas έχει βαπτιστεί «οικισμός». Πέραν αυτού όμως και στους οικισμούς ισχύουν όσα επιβάλλουν οι νόμοι του κράτους. Ως project manager του Viggas υπογράφει το Στούντιο Αρχιτεκτονικής Καλτσά-Πανάγος - Παπανδρέου. Ο κ. Δημήτρης Πανάγος είναι διακοσμητής και πολιτικός μηχανικός και ο κ. Βασίλης Παπανδρέου είναι συνάδελφός του, σπουδαγμένος στο Παρίσι. Μαζί με την κυρία Μαρία Καλτσά έχουν κατασκευαστική εταιρία, την KPPS, η οποία στεγάζεται επί της οδού Σικελιανού 13 στο Νέο Ψυχικό, όπου έχει έδρα και η Bauplus ΕΠΕ (σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, συμφερόντων Αρετής Τσοχατζοπούλου, στην οποία συμμετείχε και η κυρία Καλτσά αλλά αποχώρησε μετά την τοποθέτησή της στο πλευρό της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη). Το «διαμάντι» εξαπλώνεται σε μια έκταση 15 με 20 στρέμματα. Πιο κάτω, ένα άλλο «διαμάντι» αγοράστηκε από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φώτη Αρβανίτη, είναι 40 περίπου στρέμματα και λέγεται ότι κόστισε δυόμισι δισ. δραχμές.
 Οι αυθαιρεσίες
Στη κατοχή του VETO είναι τρεις άδειες οικοδομής του συγκροτήματος Viggas. Αριθμός αδειών 152/04,
158/04, 159/04. Οι άδειες υποβάλλονται από τον ΑΚΙΤΕΡ Α.Ε. (ιδιοκτησίας του γκουρού της αντασφαλίσεως στην Ελλάδα κ. Τζέραλντ Τέρνερ και της οικογένειάς του, κατοίκων Εκάλης).
(από  http://www.zougla.gr/ & http://antidimos.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: