Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Παραδόθηκαν στο ΤΕΙ τα κτήρια της "Βαλβείου" και των Καπναποθηκών

Συνυπογράφτηκε σήμερα (Πέμπτη 24/6) από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΙ της πόλης, Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου το πρωτόκολλο παραχώρησης στο ΤΕΙ, από το δήμο, του ιστορικού κτηρίου της Βαλβείου και των κτηριακών εγκαταστάσεων των παλαιών καπναποθηκών κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η παραχώρηση έγινε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ώστε να ενισχυθούν οι κτηριακές υποδομές του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος τονίζοντας την σπουδαιότητα της απόφασης είπε μεταξύ άλλων: «το ΤΕΙ αποκτά πλέον παρουσία μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα ενισχύονται οι υποδομές του».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την υιοθέτηση της πρότασής του, για την παραχώρηση των κτηρίων επεσήμανε τις προοπτικές που δημιουργούνται για το ΤΕΙ και τόνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι, ειδικά το κτήριο της Βαλβείου να αποτελέσει μια πανελλήνιας εμβέλειας πνευματική δομή. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανακοίνωσε την πρόθεση του ιδρύματος, να προβεί σε ψηφιοποίηση και καταγραφή με τους σύγχρονους κανόνες βιβλιοθηκονομίας των βιβλίων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης σε συνεργασία πάντα με το δήμο.
Σημείωση: Με την ευκαιρία θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον κ. δήμαρχο και να τον καλέσουμε να ενημερώσει τους δημότες της πόλης για το μέγεθος της καταστροφής των σπάνιων βιβλίων της βιβλιοθήκης του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, τα οποία όπως πληροφορηθήκαμε, κατά τον περασμένο Χειμώνα ήταν μέσα σε χαρτόκουτα στο πλημυρισμένο υπόγειο του «Βυρώνειου»….

Δεν υπάρχουν σχόλια: