Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Δωρεάν ποδήλατα στους κατοίκους της Ναυπακτου

Στη δωρεάν διάθεση 320 ποδηλάτων easybike στους κατοίκους της πόλης προχώρησε ο Δήμος Ναυπάκτου εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου στη Ναύπακτο. «Η Ναύπακτος αλλάζει. Γίνεται μια σύγχρονη πόλη που παρέχει πλέον τη δυνατότητα μετακίνησης με το πιο οικολογικό μέσο», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης. Όπως ο ίδιος είπε «με τη λειτουργία του ποδηλατόδρομου ένα μεγάλο έργο γίνεται πράξη και αποδίδεται στους πολίτες και τους επισκέπτες. Με τον ποδηλατόδρομο ενοποιείται το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης με τα δύο παραλιακά μέτωπα της Ψανής και του Γριμπόβου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας». Πρόκειται για ποδήλατα ειδικής κατασκευής για κίνηση στην πόλη κατάλληλα και για άνδρες και για γυναίκες.

Παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία και ο δικτυακός τόπος www.nafpaktosbikes.gr για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το ποδήλατο, ο οποίος παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης. «Πρόκειται για ένα εύχρηστο δικτυακό τόπο, που βοηθά σημαντικά τους ποδηλάτες», ανέφερε ο Δήμαρχος. Ταυτόχρονα τόνισε ότι πρωτίστως οι οδηγοί οφείλουν να σεβαστούν τον ποδηλατόδρομο διασφαλίζοντας έτσι απρόσκοπτα την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών.
Το ενδιαφέρον των κατοίκων της Ναυπάκτου για τα ποδήλατα αποδεικνύεται ιδιαίτερα έντονο καθώς μετά από σχετική ανακοίνωση του Δήμου, υποβλήθηκαν περισσότερες από 600 αιτήσεις. Με σκοπό την κάλυψη της ζήτησης, τα ποδήλατα θα δίδονται δωρεάν για δύο μήνες στους κατοίκους και στην συνέχεια θα επιστρέφονται προκειμένου να διατεθούν ξανά. Η διαχείριση των ποδηλάτων γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που έχει ήδη προμηθευθεί ο Δήμος. Τα ποδήλατα θα χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της πόλης για τις καθημερινές μετακινήσεις τους με ασφάλεια, μέσω του ποδηλατόδρομου που έχει ολοκληρωθεί και διαθέτει συνολικό μήκος 5,5 χιλιομέτρων.
Η ενέργεια εντάσσεται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής που έχει ως στόχο την τόνωση της μετακίνησης με την χρήση εναλλακτικών και οικονομικών μέσων, την δημιουργία οικολογικής συνείδησης και την αποσυμφόρηση του κέντρου της Ναυπάκτου. Σύντομα ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πλήρους αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης, με ποδήλατα που θα διατίθενται σε κατοίκους και επισκέπτες.
http://www.29dytika.gr/http://www.nafpaktia.com/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: