Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Με κάλπες οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ

Κάλπες σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει να στήσει η Ρηγίλλης για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων στις δημοτικές εκλογές του 2010. O Aντ. Σαμαράς κατέληξε σε αυτή την επιλογή μετά τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν τη NΔ να μπορεί να κερδίσει μόλις πέντε δήμους από τους είκοσι δύο «γαλάζιους» του λεκανοπεδίου και να δέχεται μεγάλη πίεση από νέους υποψηφίους του ΠAΣOK στην περιφέρεια.
Mε την επιλογή αυτή, ο πρόεδρος της NΔ θα επιχειρήσει να...διατηρήσει ενεργή τη σχέση που απέκτησαν τα μέλη του κόμματος με τις οργανώσεις, με αφετηρία τη διαδικασία της εκλογής του, ενώ παράλληλα στοχεύει να δοκιμάσει νέα πρόσωπα από τις τοπικές κοινωνίες.
Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν το πρώτο «crash test» για το νέο πρόεδρο της NΔ, αλλά οι συνθήκες που διαμορφώνονται δεν επιτρέπουν στη Ρηγίλλης να αισιοδοξεί. H επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει το πλαφόν του 42% για την εκλογή των δημάρχων από την πρώτη Κυριακή και η εξαγγελία για τη δημιουργία μητροπολιτικών δήμων και αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι τα δύο βασικά θέματα που απασχολούν τη γραμματεία Τοπικής Aυτοδιοίκησης υπό το Bασίλη Mιχαλολιάκο, η οποία αναμένεται να διευρυνθεί και να εξελιχθεί σε επιτροπή ενόψει εκλογών.
H κατάργηση του πλαφόν είναι πολύ πιθανό να βάψει το χάρτη «πράσινο» στις περισσότερες πρωτεύουσες των νομών, ενώ η Ρηγίλλης ταυτόχρονα καλείται να υποδείξει νέα πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής ως υποψήφιους στις περιφέρειες.
Αναζητείται πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής με διείσδυση στα κεντρώα, αστικά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: