Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Κυκλοφόρησε το βιβλίο: «Κάστρο Βόνιτσας: Ο λίθινος γίγαντας» του Ντίνου Στυλιανού από την «Αμφικτιονία Ακαρνάνων»

Ένα καλαίσθητο βιβλίο 96 σελίδων με πολλές φωτογραφίες κυκλοφόρησε από τον δραστήριο Σύλλογο Αμφικτιονία Ακαρνάνων», το νέο βιβλίο του Ντίνου Στυλιανού με τον τίτλο "Κάστρο Βόνιτσας: Ο λίθινος γίγαντας".
Το βιβλίο εμπεριέχει όλη την ιστορία της περιοχής από αρχαιοτάτων χρόνων και στέκεται ιδιαίτερα στο Κάστρο, το οποίο ολόρθο δεσπόζει της Βόνιτσας. Είναι το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης και είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα της Ελλάδας. Το φρούριό της κτίστηκε από τους Ενετούς. Συνοπτικά, η Βόνιτσα ήταν πλέον των 100 ετών υπό Ενετική κυριαρχία (1500-1530 και 1684-1797), ενώ τα υπόλοιπα έτη τηςΤουρκοκρατίας ζούσε στη σκιά και την επίδραση της Επτανήσου.
Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821 η Βόνιτσα με το Μακρυνόρος αποτελούσαν τις Θερμοπύλες της Δυτικής Ελλάδας. Ήταν το λύκνο στρατηγών και οπλαρχηγών όπως: Θ. Γρίβας, Γ. Βαρνακιώτης, Γ. Σουλτάνης κ.ά.
Να συγχαρούμε τον Συγγραφέα Ντίνο Στυλιανό για την ποιοτική αυτή δουλειά και να του ευχηθούμε ανάλογη συνέχεια για το ξεχωριστό συγγραφικό του έργο…

(από http://xiromeronews.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: