Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Εντάσεις αλλά και σημαντικές αποφάσεις στο Ν.Σ. Αιτωλοακαρνανίας

Με εντάσεις πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Ιουλίου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μύδρους κατά του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας για την τροποποίηση του προγράμματος έργων και μελετών υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα που είχε εγκρίνει η πλειοψηφία της νομαρχιακής επιτροπής της 20ης Ιουλίου 2010.
Ο κ. Σκαρμούτσος χαρακτήρισε το νομάρχη πολιτικό απατεώνα ενώ μίλησε για απατεωνιά και πλαστογραφία στα στοιχεία του τεχνικού προγράμματος που παρουσίασε. 
Ο κ. Σολτάτος από την πλευρά του είπε "Η εκτίμηση της ΝΑΣ είναι ότι ως το τέλος του 2010 το χρέος θα ανέρχεται σε 17 εκ. ευρώ περίπου. Αυτό έχει τονιστεί επανειλημμένως στις συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου. Η ΝΑΣ προτίθεται να ζητήσει άμεσα κατάσταση εκκρεμών δικών και για ποιες από αυτές η Ν.Α. έχει ζητήσει αναβολή και για ποιους λόγους".
Ένταση δημιουργήθηκε επίσης και όταν ο αντινομάρχης κ. Κατσούλης είπε ότι καλώς έκλεισε το Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου, αφού δεν έχει μαθητές.
Τελικά η συντριπτική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποφάσισε την χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. των έργων: «Προσθήκη κατ’ επέκταση νέας πτέρυγας δύο ορόφων Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» προϋπολογισμού 2.087.550 €, «Βελτίωση υποδομών Παπαστρατείων εκπαιδευτηρίων Αγρινίου» προϋπολογισμού 1.184.967 € και «Ανακατασκευή δαπέδων Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου» προϋπολογισμού 265.935€.
Με την απόφαση αυτή εξασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση και η αποπληρωμή των πιο πάνω έργων το φυσικό αντικείμενο των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: