Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σοκ! Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια

Σοκ στην δημοσιογραφική κοινότητα. Τα ξημερώματα άγνωστοι δολοφόνησαν τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Τουλάχιστον δύο ή τρία άτομα τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι χτύπησαν το ...
κουδούνι του σπιτιού στην οδο οδό Δαιδάλου 26 στην Ηλιούπολη.
Όταν ο δημοσιογράφος κατέβηκε να δει ποιος ήταν, τότε οι δράστες τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πολλές φορές φορές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σωκράτης Γκιόλιας βρίσκονταν στο διαμέρισμά του όταν δέχτηκε τηλεφώνημα να κατέβει κάτω γιατί... του κλέβουν το αυτοκίνητο. Με το που το έκανε, άγνωστοι τον πλησίασαν και τον γάζωσαν με αρκετές σφαίρες. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.
Η είδηση προκαλεί σοκ, τόσο από την άποψη ότι ο δολοφονηθείς αφήνει πίσω του ένα παιδί δύο ετών όσο και από την άποψη πως η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός δημοσιογράφου με ενέδρα θανάτου αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για την ελληνική κοινωνία.
Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του "Ράδιο Θέμα", ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης ασχολούνταν με το αθλητικό ρεπορτάζ (καλύπτοντας τον στίβο) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς δεν ήταν τηλεοπτικό πρόσωπο. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστός εντός του δημοσιογραφικού χώρου. Ήταν 37 ετών, παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, ηλικίας περίπου δύο ετών.
Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον οποίο οι επαγγελματικοί δρόμοι τους χώρισαν επεισοδιακά πριν από περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε, αν και τους συνέδεε κουμπαριά, μεταξύ τους αναπτύχθηκε μεγάλη κόντρα στο διαδίκτυο, η οποία μάλιστα έφτασε και στις δικαστικές αίθουσες.
Λεγόταν ότι ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις στο μπλογκ troktiko, το οποίο από το πρωί αποδίδει φόρο τιμής στον Γκιόλια αναρτώντας μηνύματα αναγνωστών και αναφέροντας «αντίο Σωκράτη, καληνύχτα Ελλάδα», «δεν είσαι νεκρός», «Σωκράτη, είμαστε όλοι εδώ» κλπ.
Τους τελευταίους μήνες ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής στο «Ράδιο Θέμα», ενώ λέγεται ότι εκτελούσε χρέη συμβούλου στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Παράλληλα, ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, το αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα αυτό του στίβου, το οποίο κάλυπτε τα τελευταία χρόνια για λογαριασμό της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: