Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ο Πρόεδρος και η σεξουαλική δραστηριότητα του μπάρμπα- Τάκη!

Του Στέφανου Καραμούτσιου (από http://epirusgate.blogspot.com/)
Στη δεξιά άκρη του κάμπου των Ασπραγγέλων έχει το κονάκι του ο μπάρμπα Τάκης, γνωστός κτηνοτρόφος της περιοχής και άνθρωπος θυμόσοφος, με πλούσιο χιούμορ αλλά και αυτοσαρκασμό. Στη ζωή του -διανύει πια την ένατη δεκαετία- έχει ζήσει καταστάσεις δύσκολες αλλά ποτέ δεν έχασε το κέφι και την αισιοδοξία του και είναι παροιμιώδης ο ρεαλισμός και ο σαρκασμός που αντιμετωπίζει τα γεγονότα. Όμως εδώ και μερικά χρόνια ένα σαράκι έτρωγε τον μπάρμπα Τάκη και με τίποτε δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Του ήταν αδιανόητο να χωνέψει που ο καρδιακός του φίλος, ο Κάρολος, Πρόεδρος πια της Δημοκρατίας περνούσε με την συνοδεία του, ανεβαίνοντας στους Φραγκάδες και δεν έλεγε να σταματήσει, να του πει μια καλημέρα διάβολε, δέκα βήματα από την πόρτα της στάνης του, όπως έκανε πάντοτε όταν ήταν βουλευτής ή υπουργός.
Θυμόταν ο μπάρμπα Τάκης τις πάμπολλες επισκέψεις του Παπούλια στη στάνη του, τα ατέλειωτα χωρατά, τα ρακιά, τις πίτες που έφτιαχνε η Τάκαινα το ξινόγαλο αλλά και την περίφημη κουλιάστρα (το πρώτο γάλα μετά τη γέννα της κατσίκας) που ο Κάρολος τιμούσε με το παραπάνω. Αυτή την κουλιάστρα, τρίψα με μπομπότα, είχε μάλιστα ζητήσει ο Πρόεδρος από τους Αλβανούς όταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 επισκέφθηκε πρώτος αυτός τα Τίρανα, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο Χοτζικό καθεστώς. Χρόνια αργότερα, το 1994, ο Σωκράτ Πλάκα, πρώην υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας (όταν απελπισμένος ήρθε στο σπίτι μου στα Τίρανα, για να τον βοηθήσω να έρθει στην Ελλάδα, αφού αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας) μου διηγούνταν για την εντύπωση που δημιούργησε στους Αλβανούς η απρόβλεπτη αυτή επιθυμία του Προέδρου.
-Εμείς που φάγαμε μαζί ξινόγαλο και κουλιάστρα και τώρα να μη μου δίνει σημασία! Έλεγε συχνά με πίκρα ο μπάρμπα Τάκης και δεν ήθελε να ακούσει με τίποτε τις δικαιολογίες για το αυστηρό πρωτόκολλο της προεδρίας.
-Τι πρωτόκολλο και μεταξωτές κορδέλες, αυτά είναι δικαιολογίες του κώλου, μονολογούσε ο θυμόσοφος γέροντας. Άλλωστε μάθαινε ότι ο Πρόεδρος είχε στα Γιάννινα τις σχέσεις του με διάφορους απίθανους τύπους και δεν μπορούσε να το χωνέψει. Υπήρχε ακόμη και αυτή η διάδοση ότι ο Πρόεδρος -που είχε να τον επισκεφθεί από τις εκλογές του 2004- ήταν χολωμένος μαζί του γιατί τάχα είχε ψηφίσει τον Μιχάλη τον Παντούλα, που τον είχε επισκεφθεί στη στάνη του.
-Τι έπρεπε να κάνω, να διώξω τον Παντούλα, παιδί μάλαμα που με επισκέφθηκε στο σπίτι μου; Ντροπής πράγματα! Έλεγε και ξαναέλεγε ο μπάρμπα Τάκης και δεν του χωρούσε ο νους για τις μικρότητες των ανθρώπων. Και το σαράκι τον έτρωγε αργά και βασανιστικά... Ώσπου τις προάλλες μόνο που δεν έπεσε ξερός από την έκπληξή του, όταν καθισμένος στον ίσκιο της βελανιδιάς, άκουσε το κλάξον ενός αυτοκινήτου και πριν ακόμη προφτάσει να γυρίσει, φρενάριζε μπροστά του ένα μεγάλο τζιπ από το οποίο κατέβηκε ο φίλος του ο Κάρολος, γερασμένος βέβαια αλλά πάντοτε ακμαίος. Φιλιά, συγκινήσεις και ύστερα εκείνη η σιωπή της αμηχανίας που ακολουθεί, όταν συναντιούνται μετά από καιρό δυο φίλοι και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν. Όμως ο Πρόεδρος, διπλωμάτης καριέρας ξεπερνά πρώτος την αμηχανία και –Πώς τα περνάς μπάρμπα Τάκη, τι κάνει η βάβω, τα παιδιά;
-Όλα καλά! Γέρασα βέβαια όπως και εσύ αλλά δεν το βάζω κάτω. Είναι και η γριά μου που με κρατά πάντα ακμαίο! –Τι εννοείς φίλε μου, ρωτά ο Πρόεδρος γεμάτος απορία.
–Να Κάρολε! Ξυπνάμε τα χαράματα, αρμέγουμε τα πρόβατα και τα γίδια, ύστερα τρώμε τον τραχανά μας και… αρχίζει η σεξουαλική δραστηριότητα! Κόκαλο ο Πρόεδρος αλλά καθώς είναι έμπειρος δεν δείχνει τον αιφνιδιασμό του.
–Και μετά; Α! Κάρολε, να ‘ναι καλά ο Αλβανός που ξεσκαρίζει το κοπάδι. Εγώ κάθομαι στη τηλεόραση και βλέπω τον Αφτιά, η βάβω μαγειρεύει κι έτσι έρχεται το μεσημέρι που στρώνει για φαγητό. Τρώμε καλά και πάλι… σεξουαλική δραστηριότητα! Και δεν ήταν μόνο το γεγονός της απίθανης επίδοσης του μπάρμπα Τάκη αλλά και ο φυσικός τρόπος με τον οποίο ανακοίνωνε τις επιδόσεις του, λες και ήταν ο Ασκητής! Αλλά ήταν και οι συγκρίσεις που γινόταν στο υποσυνείδητο του Προέδρου αφού η δική του βάβω χρόνια είχε να εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον. Ας ήταν καλά τα διάφορα κορίτσια αλλά εδώ και καιρό είχαν γίνει και αυτά περασμένα μεγαλεία.
–Και μετά μπάρμπα Τάκη; -Μετά, Κάρολε, κοιμόμαστε και όταν ξυπνάμε πάλι… σεξουαλική δραστηριότητα! Ένα ελαφρό κοκκίνισμα παρατηρείται στο πρόσωπο του προέδρου και εμφανίζεται εκείνο το χαρακτηριστικό τρέμουλο στο επάνω χείλος, όταν βρίσκεται σε προφανή αμηχανία. Αλλά έχει ακόμα αντοχές και γεμάτος περιέργεια ρωτά τον μπάρμπα Τάκη.
–Και μετά;
-Μετά, φίλε μου, εγώ κάνω τον καθημερινό μεγάλο απογευματινό περίπατο παρέα με το σκύλο μου και η βάβω μαγειρεύει για το βράδυ. Τα γιδοπρόβατα έρχονται με το σούρουπο, ακολουθεί το άρμεγμα, μετά τρώμε το βραδινό μας με επιδόρπιο πάντα ένα ποτήρι δροσερό ξινόγαλο και ακολουθεί… άγρια σεξουαλική δραστηριότητα! Το πρόσωπο του Προέδρου έχει γίνει κατακόκκινο. Τα μάτια του έχουν γουρλώσει! Δεν θέλει να πιστέψει σε αυτά που ακούει! Όχι πως τον δουλεύει ο μπάρμπα Τάκης αφού ο τρόπος που τα λέει είναι απόλυτα πειστικός! Χίλιες σκέψεις μπαινοβγαίνουν στο μυαλό του. Λες να έχει βρει ο μπάρμπα Τάκης κανένα σούπερ αφροδισιακό βότανο στα βουνά του Ζαγορίου κι έχει ανακαλύψει την παντοτινή ευτυχία, ενώ αυτός σκυλοβαριόταν στο Προεδρικό μέγαρο χωρίς να έχει κανένα νόημα η ζωή του. Και το έλεγε ο ίδιος στα τέλη της δεκαετίας του 70 στους φίλους του να ανοίξουν επιχείρηση με τα περίφημα βότανα του Ζαγορίου αλλά κανένας δεν τον άκουσε. Μάταια αναζητούσε στις πρωτεύουσες της Άπω Ανατολής ελιξίρια της νεότητας και του σφρίγους μέσα από την ανατολική σοφία. Και όμως εδώ είχε βρεθεί η λύση με τον μπάρμπα Τάκη, που τον είχε γράψει μάλιστα για 6 χρόνια στα παλιότερα των υποδημάτων του. Πλημμυρίδα παίρνουν αυτές οι σκέψεις και είναι έτοιμος να κάνει την αυτοκριτική του. Όμως υπάρχει και εκείνος ο Ευρωπαϊκός αγνωστικισμός που τον φέρνει πάντοτε μαζί του, απόκτημα των χρόνων που έζησε στην Εσπερία. Γεμάτος αποφασιστικότητα ο Πρόεδρος αποφασίζει να διερευνήσει ως άλλος Ευρωπαίος κοινωνιοψυχολόγος τις επιδόσεις του μπάρμπα Τάκη και ερωτά:
-Καλά όλα αυτά μπάρμπα! Αλλά δεν μου αναλύεις σε τι συνιστάται αυτή η κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία με έχεις κουφάνει;
-Μα δεν κατάλαβες Πρόεδρε; Πού το έχεις το μυαλό σου; Απλά η βάβω μου μου πρήζει κυριολεκτικά… τα αρχίδια μου! Εσένα η δική σου, τώρα που την έχεις συχνότερα κοντά σου δεν σου τα πρήζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: