Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο πρώην υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης πίσω από το σχέδιο με το μεγάλο deal της Πειραιώς!

Από τον Θανάση Λεπίδη (http://press-gr.blogspot.com/)
Έχει πάει σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς. Είχε προσπαθήσει να πουλήσει το Ταχ. Ταμιευτήριο ως υπουργός και προ επταετίας, στην Eurobank, αλλά απέτυχε.
Ρόλο συμβούλου έχει αναλάβει εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, στην Τράπεζα Πειραιώς ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος ήταν (παντοδύναμος) υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κ. Σημίτη - και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και επίδοξους, σε κάποια φάση, διαδόχους του στον "εκσυγχρονιστικό" χώρο του ΠΑΣΟΚ...
Αυτός είναι ο πρώην υπουργός ο οποίος ασχολήθηκε, όλο αυτό το διάστημα, με 
το να προετοιμάσει την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του Ταχ. Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία υποβλήθηκε σήμερα από τον κ. Μιχάλη Σάλλα.
Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλάκης είχε προσπαθήσει και ως υπουργός Οικονομίας να προχωρήσει στην πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - μόνο που τότε το "φλερτ" γινόταν με την Eurobank του κ. Λάτση. Το σχέδιο του κ. Χριστοδουλάκη αυτό δεν προχώρησε, τότε, λόγω ενδοκυβερνητικών διαφωνιών. Δείχνει να προχωράει τώρα που είναι σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Χριστοδουλάκης είχε εκλεγεί το 2004 βουλευτής Χανίων, το 2007 απέτυχε και στις τελευταίες εκλογές δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: