Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Επιστολή κόλαφος στον δήμαρχο Μεσολογγίου

Άραγε δεν σεβάστηκε τίποτε ο δήμαρχος;
Επιστολή - απάντηση του Μ. Τζάνου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε την ζωή του στο Μεσολόγγι (αναδημοσίευση από http://www.aixmi-news.gr/)
Στο υπ’ αριθμόν 2701/16-7-2010 φύλλο της έγκριτης και μαχητικής εφημερίδας σας, ο δήμαρχος κ. Ι. Αναγνωστόπουλος, ισχυρίζεται για την άριστη συντήρηση του αλσυλλίου Τουρλίδας. Γράφει μεταξύ άλλων «δεν βλέπετε την όμορφη εικόνα του αλσυλλίου της Τουρλίδας, όπως αυτό συντηρείται από πέρυσι από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου;» κ.λπ.
Επ’ αυτού δεν πήρε απάντηση από την εφημερίδα σας. Γι’ αυτό και υποχρεούμαι να απαντήσω εγώ, ως πρόεδρος ενός συλλόγου που δημιούργησε και συντήρησε άριστα το αλσύλλιο αυτό επί 20 χρόνια. Το 2009 έγινε πράγματι καλή συντήρηση, γιατί στην αρχή του έτους είχε προγραμματιστεί η ετήσια συντήρηση από το σύλλογο μας (ετήσιο πότισμα και κοπή γκαζόν) και συνέχισε τη συντήρηση αυτού η υπηρεσία πρασίνου του δήμου. Φέτος όμως δεν έχει συντηρηθεί καθόλου από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου. Έτσι θεωρήθηκε εγκαταλελειμμένο και κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες κατέστρεψαν το τέλειο αρδευτικό σύστημά του! Ήδη το γκαζόν ξεράθηκε και τα δένδρα το ένα μετά το άλλο ακολουθούν και παρόλα αυτά ο δήμαρχος υπερηφανεύεται για την άριστη κατάσταση του αλσυλλίου. Ας το επισκεφτεί λοιπόν να το δει και θα δακρύσει διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής.

Κύριε Διευθυντά,
Δεν ελπίζω να προβεί σε καμία θετική ενέργεια. Θα δικαιολογηθεί πως ο δήμος στερείται εργατικού προσωπικού. Αλλά αφού δεν μπορεί να φροντίσει το πράσινο της πόλης μας γιατί απέβαλε το σύλλογό μας που άριστα το διατηρούσε; Δεν σεβάστηκε την προσπάθεια, κόπο και το μόχθο των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων που επί 35 συναπτά έτη φρόντιζαν για το πράσινο της πόλης και της περιοχής μας; Δεν βλέπει την δημιουργία των αλσυλλίων Κλείσοβας και Τουρλίδας με τα εκατοντάδες πανύψηλα δέντρα; Στο αλσύλλιο Τουρλίδας δεν βλέπει το εκκλησάκι Άγιος Νικόλαος που με ενέργειες του συλλόγου μας και δαπάνες του μακαριστού Μητροπολίτη Θεοκλήτου αναγέρθηκε; Δεν βλέπει την απόδοση εθνικού χρέους από το σύλλογό μας, στον αρχιναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη με την ανέγερση καλαίσθητου μνημείου; Ακόμη, δεν σεβάστηκε τον υπογράφοντα καθηγητή του, που επιστρέφων ένα βράδυ από το αλσύλλιο Τουρλίδας  που φρόντιζε, έγινε αιτία δυστυχήματος με το θάνατο της κόρης του μαθητού και φίλου μου Χρήστου Απέργη από τον οποίο και την οικογένειά του ζητώ και δημοσίως συγνώμη.
Κύριε Διευθυντά,
Δεν θέλω άλλο να κάνω κατάχρηση του χώρου της εφημερίδας σας και να κουράσω τους αναγνώστες σας, μόνο υποβάλλω θερμή παράκληση στο δήμαρχο να φροντίσει αμέσως για την αποκατάσταση των ζημιών και να προβεί στην περιποίηση των αλσυλλίων Κλείσοσοβας και Τουρλίδας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γεράσιμος Τζάνος
Ως πρόεδρος του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: