Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Απάντηση Κατσούλη για το ΙΕΚ Μεσολογγίου

Άμεση ήταν η απάντηση του αντινομάρχη Π. Κατσούλη σε δημοσίευμά μας σχετικά με το κλείσιμο του ΙΕΚ Μεσολογγίου:
Προς το Διαχειριστή του blog Σάλτσινο
Στην ανάρτηση σας στην οποία αναφέρεστε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου, γράφετε μεταξύ άλλων πως «Ένταση δημιουργήθηκε επίσης και όταν ο αντινομάρχης κ. Κατσούλης είπε ότι καλώς έκλεισε το Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου, αφού δεν έχει μαθητές».
Είναι προφανές ότι έχετε πέσει θύμα στρεβλής ενημέρωσης. Δεν ειπώθηκε  κάτι τέτοιο από την πλευρά μου και για την αλήθεια των όσων αναφέρω σας παραπέμπω στα πρακτικά του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αυτό που είπα και το επαναλαμβάνω, είναι ότι αυτό το ΙΕΚ όπως και τόσο άλλα στη χώρα, δεν έχει μέλλον αν συνεχίσει να λειτουργεί κατ’ αυτό τον τρόπο. Δηλαδή με ελάχιστους σπουδαστές και με ειδικότητες που δεν προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση. Πρότεινα δε ως Αυτοδιοίκηση να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη διάσωση του και όχι να κραυγάζουμε χωρίς αποτέλεσμα.
Η πρόταση μου – την οποία ανέφερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και δήλωσα πως μπορώ να την καταθέσω προς ψήφιση, παρ’ όλο που δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στη διαδικασία των ερωτήσεων -  είναι η εξής:
«Στα πλαίσια του υπό αναμόρφωση συστήματος της Δια Βίου Μάθησης που προωθεί το ΥΠΕΠΘ, η λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αναβαθμισμένου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισής (ΙΕΚ) στο Μεσολόγγι αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με απόφαση του Νομαρχιακού της Συμβουλίου, αναλαμβάνει την ευθύνη και την πρωτοβουλία - σε συνεργασία και συνεννόηση με τους φορείς της τοπικής οικονομίας και της εκπαίδευσης της περιοχής, να προτείνει άμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συγκεκριμένες ειδικότητες που να ανταποκρίνονται στην τοπική αγορά εργασίας και να είναι ελκυστικές και αξιόπιστες επαγγελματικά για τους νέους και τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου. Μόνο τότε το ΙΕΚ Μεσολογγίου θα έχει λόγο ουσιαστικής ύπαρξης».
Το αμέσως επόμενο διάστημα επί αυτής της πρότασης θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά μου, για τις οποίες θα ενημερωθείτε.
Μεσολόγγι 30/07/2010
Σας ευχαριστώ
Κατσούλης Παναγιώτης 
Σημείωση από ΣΑΛΤΙΝΟ: Καλά τα άμεσα αντανακλαστικά, αλλά δεν υπήρξε καμία "στρεβλή ενημέρωση" αφού παρακολουθήσαμε το Ν.Σ. και αναφερθήκαμε απλώς στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του (κάτι που αναφέρεται και σε άλλα δημοσιεύματα). Ο ίδιος αποδέχεται  ότι είπε "τότε μόνο τι ΙΕΚ Μεσολογγίου θα έχει λόγο ουσιαστικής ύπαρξης" δηλαδή σήμερα με ένα μόνο τμήμα σε λειτουργία και ελάχιστους μαθητές οι οποίοι αποφοιτούν δεν έχει λόγο ύπαρξης. Με την άποψή του αυτοί εμείς συμφωνούμε σε αντίθεση με τις "κλάψες" ορισμένων που βλέπουν φαντάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: