Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ποιοί εκμεταλλεύονται τα δελτία κοινωνικού τουρισμού;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ (από http://kafeneio-gr.blogspot.com/)
Αλήθεια, μπορεί κανένας να μας πληροφορήσει, τι γίνεται με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού;
Που τείνουν να εξελιχτούν σε μέγα σκάνδαλο;
Υπάρχει κάποιος έλεγχος, για το πού και πώς δίνονται αυτά;
Γιατί απ’ ότι μας πληροφορεί ιδιοκτήτης μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αιτωλοακαρνανίας, το παραεμπόριο, με τα εισιτήρια αυτά οργιάζει.
Κάποιοι βρίσκονται με πέντε, δέκα και είκοσι τέτοια δελτία, στα χεριά και χωρίς να κάνουν χρήση, τα πουλάνε στους ξενοδόχους, για 30 – 40 ευρώ το καθένα. Και ο ξενοδόχος, τα αποδίδει και εισπράττει (χωρίς να έχει προσφέρει υπηρεσίες) 78 ευρώ και κάτι ψηλά, για τα δελτία της Εργατικής Εστίας, και 130 ευρώ, για τα δελτία του ΟΓΑ.
Κάποιοι μαζεύουν, δέκα - είκοσι βιβλιάρια ασθένειας (και πεθαμένων ακόμα), και μαζεύουν δελτία με σκοπό να τα εμπορευτούν.
Ενώ δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, βρίσκονται και στα χεριά μεγαλογιατρών, και μεγαλοδικηγόρων κα λοιπών μεγαλο-εξυπνάκηδων, που ενώ βγάζουν εκατομμύρια, δηλώνουν εισόδημα μερικές χιλιάδες ευρώ.
Και έτσι μπορούν να έχουν πρόσβαση και στα δελτία αυτά, της φτωχολογιάς, που στον απερίγραπτο αυτό τόπο, και αυτά, γίνονται προϊόντα εκμετάλλευσης και απάτης.
Και αυτό συμβαίνει, γιατί η διοίκηση, αναπαυμένη στην......... αύρα των κλιματιστικών της, δεν μπαίνει στον κόπο, να κάνει έλεγχο, με αποτέλεσμα, το κράτος να χάνει πάρα πολλά λεφτά, και οι περισσότεροι από τους πραγματικούς δικαιούχους, να μένουν χωρίς δελτία, αφού αυτά συσσωρεύονται στα χέρια των αετονύχηδων.
Πέρσι μόνο ένας ξενοδόχος, της βόρειας Εύβοιας «αγόρασε» 150 δελτία προς 40 ευρώ, και τα απέδωσε στον ΟΓΑ προς 130 ευρώ.
Δηλαδή έδωσε για να τα αποκτήσει 6.000 ευρώ, και από τον ΟΓΑ εισέπραξε 19.500 ευρώ.
Δηλαδή χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία σε πελάτη, έβγαλε 13.500 ευρώ αέρα.
Η ασυδοσία δηλαδή, στο κατακόρυφο …..
Αθάνατη Ελλάδα το μεγαλείο σου ……

Δεν υπάρχουν σχόλια: