Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

"Μποχωροβάχατα" τα έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου...

(από http://evinohori.mylivepage.com/ - Πάνος Δασκαλάκης)
Με μεγάλη μου λύπη οφείλω να ενημερώσω όλους εσάς την ματαίωση μιας μεγάλης εκδήλωσης που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ευηνοχώρι, προβάλλοντάς το για μια ακόμη φορά σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Πρόκειται για την εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, σε διαφορετικό Δήμο κάθε χρόνο, την ετήσια Συνάντηση Χορευτικών απ' όλο τον νομό.
Για εφέτος, με ενέργειες του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ", η Νομαρχία αποφάσισε να γίνει αυτή η διοργάνωση στη νέα πλατεία Ευηνοχωρίου, με την συνεργασία και των δύο λαογραφικών συλλόγων του χωριού μας ("ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ" & "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"), καλύπτοντας όλα τα έξοδα η Νομαρχία και προσφέροντας και οι δυό σύλλογοι εθελοντική προσωπική εργασία των μελών τους.
Όλα είχαν προγραμματιστεί στην εντέλεια για την 1η Αυγούστου το βράδυ, και είχε τακτοποιηθεί η κάθε λεπτομέρεια από πλευράς συλλόγων, για να γίνει αυτή η εκδήλωση η οποία θα έφερνε στο χωριό μας τα πιο καλά χορευτικά σχήματα του νομού με συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.
Αναφέρω όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες, για να έχουν οι αναγνώστες πλήρη ενημέρωση για το είδος και τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής.
Την Δευτέρα 26 Ιουλίου (5 ημέρες πριν την εκδήλωση), ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κάλεσε τους Προέδρους των δύο λαογραφικών συλλόγων Ευηνοχωρίου στο Δημαρχείο, για να τους ανακοινώσει (σε έντονα αυστηρό ύφος μάλιστα) πως δεν τους επιτρέπει να γίνει αυτή η εκδήλωση στην νέα πλατεία Ευηνοχωρίου, λόγω του ότι η Νομαρχία δεν ενημέρωσε τον Δήμο, αλλά και γιατί δεν συμπεριλαμβάνει τον Δήμο στους διοργανωτές, και πως απαιτεί για να γίνει τελικά η εκδήλωση, αφ' ενός μεν στις διαφημιστικές αφίσες και προσκλήσεις να γραφεί πως συμμετέχει και ο Δήμος Μεσολογγίου και αφ' ετέρου, απουσία του Νομάρχη, να απευθύνει πρώτο χαιρετισμό στην εκδήλωση ο οποιοσδήποτε εκπρόσωπος του Δήμου ορισθεί απ' τον Δήμαρχο μιας και ο ίδιος θα λείπει.

Σε επικοινωνία του Προέδρου του ενός εκ των δύο συλλόγων (ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) με την Νομαρχία, αποκλείστηκε αυτή η πρόταση απ' τον αρμόδιο Αντινομάρχη, λόγω του ότι η Νομαρχία καλύπτει όλα τα έξοδα της εκδήλωσης καθώς και την σίτιση όλων των συμμετεχόντων χορευτών (πλέον των 120 ατόμων), και οι δύο σύλλογοι καλύπτουν με την εργασία τους όλη την διοργάνωση.
Σαν εναλλακτική λύση  ώστε να μην ακυρωθεί η εκδήλωση, ο Αντινομάρχης πρότεινε στον Πρόεδρο του έτερου συλλόγου (ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ), ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου, να γίνει η διοργάνωση στον χώρο μπρος στο γραφείο όπου στεγάζεται ο σύλλογος, στην πλατεία του Παλιού Σταθμού, αλλά και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε απ' τον παραπάνω Πρόεδρο του συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες σε όλη αυτή την συζήτηση στο γραφείο του Δημάρχου ήταν οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης: Κατσίνας Γιώργος, Μαστραπάς Κώστας, Κόντος Γιάννης, Καραπαπάς Γιώργος, Τσακούμης Αποστόλης, Τέγας Γιάννης, Πουλής Κώστας, αλλά και ο εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Ευηνοχωρίου Ψεύτης Νίκος, έξι εκ των παρόντων δηλ. ήταν Μποχωρίτες και δεν βρέθηκε κανένας να ανοίξει το στόμα του και να πει «βρε Δήμαρχε, άσε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, πολιτιστική εκδήλωση κάνουν που θα φέρουν εκατοντάδες κόσμο στο χωριό μας»....
Δυστυχώς κανείς....
Ως εκ τούτου λοιπόν η εκδήλωση αυτή ματαιώθηκε, αφήνοντας το χωριό μας για άλλη μια φορά στην τύχη που σίγουρα δεν του αξίζει...
Δεν θα προβώ σε σχόλια για τα παραπάνω που έγιναν και που έβαλαν ταφόπλακα σε μια πολύ μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα έφερνε πλήθος κόσμου απ' όλον τον νομό στο χωριό μας, το οποίο θα προβάλλονταν και από τηλεοπτικά κανάλια, αφήνοντας σε εσάς να κρίνετε γιατί ο τόπος μας δεν πάει μπροστά, και ποιοι ορίζουν την τύχη του...
Επίσης να ζητήσω συγνώμη για την φλυαρία μου, επιβαλλόταν όμως για να γίνει απόλυτα κατανοητή η συμπεριφορά και το ενδιαφέρον για το χωριό μας....
Με εκτίμηση
                             Π.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: