Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μπαμπούρης κατά Στάϊκου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΣΤΑΚΟΥ
Είναι γνωστό, πως ο Δήμαρχος Αστακού κάνει πάντα φασαρία για να τον προσέξουμε. Με παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να παραμείνει στην επικαιρότητα. Ο πολιτικός μου πολιτισμός, το ήθος μου και η καταγωγή μου, δεν μου επιτρέπουν να κατεβώ στο επίπεδό του, αλλά θα το κάνω γιατί ξεπέρασε τα όρια και το θέμα πλέον είναι προσωπικό. Είναι ευκαιρία να μάθουν, όσοι από τους συνδημότες μας δεν τον ξέρουν, ποιος είναι ο Δήμαρχος Αστακού και ποιος θέλει να διεκδικήσει τη Δημαρχία του νέου Δήμου Ξηρομέρου.
Το φαινόμενο «Στάϊκος» είναι προς διερεύνηση. Δεν θα ασχοληθώ με την ψυχοσύνθεσή του, γιατί είναι θέμα ειδικών. Ούτε με την επαγγελματική του επάρκεια, γιατί κι αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων. Είναι καθήκον μου όμως να ασχοληθώ με τον Δήμαρχο Αστακού, να κάνω κριτική στον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, να αξιολογήσω τις προτεραιότητες στο έργο του και να θέσω τους προβληματισμούς μου για τα οικονομικά του Δήμου.
Πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι αρνητικό παράδειγμα για όλους τους πολίτες και κυρίως για τη νεολαία του Δήμου. Δεν σέβεται τους θεσμούς, είναι αυταρχικός, δεν συνεργάζεται, τα ξέρει όλα, βρίζει τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του Δήμου κι όποιον πολίτη τολμήσει να πει τη γνώμη του. Είναι αναξιόπιστος, γιατί, ενώ συμμετείχε στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, δεν το έκανε. Δηλαδή τριάντα χρόνια που οι «μηχανισμοί», όπως λέει, του ΠΑΣΟΚ τον στηρίζανε ήταν όλα καλά, τώρα καταγγέλλει τους πάντες. Είναι συκοφάντης, γιατί αναφέρεται στο υποτιθέμενο ξενοδοχείο του Λύτρα στη Μύκονο, ενώ γνωρίζει πως αυτός που το είχε γράψει σε μια εφημερίδα, έχει καταδικαστεί. Είναι αχάριστος και δεν σέβεται τους ανθρώπους που τον ανέδειξαν. Προσπαθεί να μειώσει την προσωπικότητά μου, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν, η κοινωνία του Ξηρομέρου γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο Μπαμπούρης. Λυπάμαι που όλα αυτά τα χρόνια στήριξα αυτόν τον άνθρωπο. Πραγματικά αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μου για το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Είναι ανακόλουθος, γιατί ενώ πήρε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της επένδυσης στο Πλατυγιάλι, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες τα γύρισε και μας λέει ότι επένδυση δεν υπάρχει. Τι μεσολάβησε στο μεταξύ; Το ερώτημα είναι αν χρειάζεται κανείς διδακτορικό για να κάνει όλα αυτά; Όσο για τα παντελόνια, τα φοράει για να μην κρυώνει. Τα έχει κατεβάσει πολλές φορές.
Σε ότι αφορά το έργο του για το οποίο επαίρεται, μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου θα απομυθοποιηθεί. Προκαλεί όμως εντύπωση γιατί δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον Αστακό, την έδρα του Δήμου. Λες και τον μισεί, λες και μισεί την ιστορία του και την κουλτούρα του. Τι έκανε για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του Αστακού; Έρχονται τα τουριστικά σκάφη και φεύγουν, γιατί δεν βρίσκουν χώρο να δέσουν. Τόσο δύσκολο είναι να διαμορφωθεί πλαζ με ντουζιέρες και αποδυτήρια, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συνδημότες μας από τα γύρο Δημοτικά Διαμερίσματα; Για την χωματερή που καίγεται συνέχεια και γενικά για την καθαριότητα του Δήμου, τι να πει κανείς; Πολλά από τα έργα που εκτελούνται, έχουν υπερβεί κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, με ευθύνη του Δημάρχου. Όλα στο πόδι, με ελλιπείς μελέτες και κακοτεχνίες.
Επίσης ερωτηματικά εγείρονται με τα οικονομικά του Δήμου. Με ποια διαδικασία πληρώνονται οι διάφοροι συνεργάτες του Δήμου; Πως είναι δυνατόν Δημοτικός Σύμβουλος να εκτελεί έργα στο Δήμο; Γιατί χρέωσε ο Δήμαρχος το Δήμο με δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ; Γιατί ήθελε να ξεπουλήσει την παραλία «Μαραθιάς», την μόνη έκταση που έχει ο Δήμος στην κυριότητά του; Ευτυχώς που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου τον εμπόδισαν κι έτσι απετράπη το ξεπούλημα της περιουσίας του Δήμου. 
Εντύπωση προκαλεί η πρόωρη αναφορά του Δημάρχου στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Αποφάσισε να ξεπληρώσει τα γραμμάτια της προηγούμενης τετραετίας και προσπαθεί να πολώσει το κλίμα. Δεν θα τον ακολουθήσει κανένας στον κατήφορο που έχει πάρει.
Ο απερχόμενος, όπως φαίνεται, Δήμαρχος Αστακού, δεν έχει καταλάβει πως η εποχή του πιεσόμετρου τελείωσε, ο λαϊκισμός του δεν πουλάει πλέον και οι θεατρινίστικοι εκβιασμοί του ξεπεράστηκαν. Το μόνο που ξέρει είναι να χυδαιολογεί και να βρίζει. Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στον κόπο να του απαντήσω. Τον αφήνω στη μοναξιά του και στην κρίση των πολιτών.
Κώστας Μπαμπούρης
(Φωτογραφία από http://xiromeronews.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: