Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τον σέρνουν σε απολογισμό κι αυτός κάνει ... ποδήλατο

Αυτός ο απίθανος τύπος που βγήκε Δήμαρχος Ναυπάκτου από καραμπόλα δεν έχει το θεό του. Νόμισε ότι θα αποφύγει τον απολογισμό ώστε να μην φανεί το τεράστιο κενό του όλη την τετραετία.
Η αλήθεια είναι ότι και προηγούμενοι Δήμαρχοι στη Ναύπακτο δεν κάνανε απολογισμό. Κανείς τους όμως δεν έφτασε στην κατάντια η Αντιπολίτευση να τον σύρει μέχρι εκεί! 
Με μια σειρά από σημαντικά θέματα να είναι στον αέρα, όπως το Ξενία, τα οικονομικά του δήμου, το έργο της αποχέτευσης κ.α., οι Κώστας Κονίδας, Γιάννης Νταουσάνης, Κώστας Καρακώστας, Βασίλης Καλογερής, Ανδρέας Ασημακόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Γιώργος Γούλας το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουλίου κατάθεσαν αίτηση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τάσο Αλεξόπουλο ζητώντας την άμεση σύγκληση του συμβουλίου, με την υπογραφή επτά μελών όπως ορίζει ο κώδικας. Σε αυτή μάλιστα δεν μένουν μόνο στο τυπικό της υπόθεσης καθώς επιτίθενται ομαδικά προς τον δήμαρχο καταλογίζοντάς του, μέσω ερωτημάτων, προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων του δήμου, κυρίως γύρω από οικονομικά ζητήματα.
Τι προσπαθεί να κρύψει ο Παπαθανάσης αποφεύγοντας τον απολογισμό; Πολλά!

-Τον διαγωνισμό για το ΞΕΝΙΑ που ναυαγεί. Που οι σύμβουλοί του σε σχετική επιτροπή είπανε ότι ο διαγωνισμός είναι άκυρος και μετά αυτός τους υποχρέωσε να ψηφίσουν τη συνέχιση του διαγωνισμού.
-Τον καταποντισμό της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου, που την κατέστρεψε πνίγοντάς την στα χρέη που δημιούργησε η πολιτική της ναυμαχίας - στρακαστρούκας. Την πήρε με έσοδα και ένα μικρό λειτουργικό χρέος και την δίνει με χρέη προς τους μικροεπαγγελματίες της πόλης. Και τι δημιούργησε τουλάχιστον με το χρέος; Τίποτα, μόνο φιέστες για να βγαίνει ο ίδιος στα κανάλια σαν παγώνι. Και την ίδια ώρα οι υπάλληλοι κάνουν Πάσχα απλήρωτοι! Ντροπή, άγνωστη λέξη…
-Την πολεοδομία που την έστειλε στη Νομαρχία, καταδικάζοντας την πόλη σε οικοδομικό μαρασμό. Είναι ο μόνος Δήμαρχοςστη Ναύπακτο που επί θητείας του έγινε κατάληψη στο Δημαρχείο και κτίσανε πολίτες την είσοδό του. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.
-Το ναυάγιο της αποχέτευσης. Κατάφεραν το πιο σημαντικό έργο για το μέλλον της Ναυπάκτου να φτάσει στην απένταξη, επειδή ήθελε ο δήμαρχος να αντιπολιτευτεί τον… Σώκο. Τέτοια μικροπολιτική συμπεριφορά από Δήμαρχο δεν έχει προηγούμενο!
-Την διάλυση της Δημοτικής του ομάδας. Ο Σικώλας, που ήταν σε θέσεις ευθύνης έχει διαχωρίσει τη θέση του από καιρό λέγοντας ότι δεν θέλει καμία σχέση με τον Παπαθανάση. Ενώ ετοιμάζονται κι άλλοι να την κάνουν, πολλοί είναι αυτοί που διαχωρίζουν τη θέση τους ψηφίζοντας κατά συνείδηση στα συμβούλια.
-Πάνω απ' όλα όμως, είναι η οικονομική κατάντια του Δήμου. Ο Παπαθανάσης έκανε σημαία το "νοικοκύρεμα" των οικονομικών. Αντί για αυτό, ο Δήμος σήμερα πληρώνει με δυσκολία τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, δεν μπορεί να αποπληρώσει τιμολόγια λίγων ευρώ, αφήνει απλήρωτους τους εργολάβους για χρόνια και έχει δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα κάποιων εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου. Η κατάσταση του δημοτικού ταμείου θα αποδειχτεί χειρότερη από αυτή που άφησε ο Καραμανλής φεύγοντας.
Ο Παπαθανάσης προσπαθεί να μείνει στην καρέκλα του με επικοινωνιακά τεχνάσματα, προβάλλοντας ένα "έργο" που δεν υπάρχει. Προσπαθεί να πνίξει τα παραπάνω τραγικά και ουσιαστικά με τον -θεός να τον κάνει- ποδηλατόδρομο και την ανάπλαση τηςπλατείας Φαρμάκη, που στοίχησε 700.00€(!!!), διπλά δηλαδή από τον αρχικό προϋπολογισμό! Βγάζοντας φωτογραφίες πάνω σε ποδήλατα, την ώρα που από πίσω του είναι αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια! Αυτός είναι ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις…
Είναι δουλειά ολόκληρης της αντιπολίτευσης να βγάλει στην άκρη τους μεταξύ τους διαγκωνισμούς και να ξετινάξει τον Παπαθανάση. Πρέπει να καταλάβει ο λαός του νέου Δήμου ότι ο Παπαθανάσης είναι ανίκανος και επικίνδυνος, ότι η θητεία του ήταν καταστροφική, ότι πρέπει να ΦΥΓΕΙ. Όποιος και να είναι επόμενος Δήμαρχος από τους σημερινούς ενδιαφερόμενους, θα είναι 10 φορές καλύτερος από τον Παπαθανάση και δεν θα είναι τόσο επικίνδυνος!
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν, ακόμα και για τους "μνηστήρες" που δεν ανήκουν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει Νταουσάνης, Κονίδας, Κοζώνης, Μπουλές και Καρακώστας  στον απολογισμό να ξεγυμνώσουν τον Παπαθανάση, χωρίς να σκεφτούν δεύτερους γύρους και συναλλαγές.  Όποιος απουσιάσει θα καταδικαστεί στη συνείδηση του Ναυπακτιακού λαού, μην το υποτιμήσετε αυτό κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι!
Ναυπάκτιος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: