Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Καλοχαιρέτα κι έρχεται το "χρίσμα"

Παπαθανάσης καλοχαιρέτας!
Γάμος; Μνημόσυνο; Κηδεία(μακριά από εμάς); Χοροεσπερίδα; Ο Παπαθανάσης πάντα παρών με χαμόγελο, χαιρετούρα και σταυροφίλημα σε όλους!
Τον βλέπεις και λες ρε παιδί μου αυτόν τον αγαπάνε όλοι, τους ξέρει όλους, έχει οικειότητα με τόσο πολύ κόσμο. Όμως μετά από λίγο καιρό τον πήρανε χαμπάρι: χαιρετάει χωρίς να ξέρει τον άλλον!
Σε ξέρει δεν σε ξέρει θα έρθει φουριόζος, θα σου σφίξει το χέρι, θα σε αγκαλιάσει, θα σε φιλήσει και θα την εισπράξεις την κλασσική ατάκα: "Καλά; Ε; Όλα καλά;" μαζί με το επίσης κλασσικό χάχανο.
Αυτά τα ξέρουν στη Ναύπακτο που τον έχουν Δήμαρχο. Τώρα όμως με τον Καλλικράτη μαθαίνουν και σε Χάλκεια, Αντίρριο, Αποδοτία και Πυλλήνη τι εστί "φιλικός" Δήμαρχος, μιας και ο Παπαθανάσης έχει σαρώσει ό,τι χωριό και πανηγύρι υπάρχει.
Σε πρόσφατη εμφάνιση σε πανηγύρι, αφού είχε χαιρετίσει και τα δέντρα, πλησίασε έναν άγνωστο, ο οποίος μάλιστα δεν ήξερε ποιος είναι ο Παπαθανάσης. "Καλά; Τα παιδιά καλά;" Τον ρώτησε. Έλα όμως που ο άνθρωπος δεν είχε ποτέ του παιδιά και αυτό ήταν το μαράζι του!
Φεύγοντας ο Παπαθανάσης για να συνεχίσει το τσουνάμι φιλιών και αγκαλιών ο άνθρωπος ελαφρώς προσβεβλημένος ρώτησε ποιος ήταν ο άγνωστος κουστουμαρισμένος. Πήρε την απάντησή του, κούνησε το κεφάλι αμίλητος και απομακρύνθηκε με αργά βήματα, ενώ οι υπόλοιποι γύρω του σχολίασαν αρνητικότατα την προσβολή που εκστόμισε -άθελα μεν, λόγω θράσους δε- ο Παπαθανάσης…
Ναυπάκτιος Πολίτης 
Υ.Γ.(δικό μας) Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Παπαθανάσης είναι ο εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ για τη Ναύπακτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: