Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ο πρόεδρος του ΝΟΜ Μεσολογγίου και 2 μέλη του Δ.Σ. "βλακωδώς;" κατηγορούμενοι …

Περίεργη υπόθεση κλοπής(;) θα εκδικαστεί την Παρασκευή 23-7-2010 στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου. Κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος και δύο μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου τα οποία φέρονται ότι προσπάθησαν το απόγευμα της 13ης Ιουλίου να αφαιρέσουν 4 ανοξείδωτες δεξαμενές καυσίμων από παλαιά σκάφη της νομαρχίας που φυλάσσονται στο χώρο του ΚΤΕΟ Μεσολογγίου. Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δυο ατόμων τα οποία στα πλαίσια της διαδικασίας του αυτόφωρου οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για την προσεχή Παρασκευή. Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από μήνυση που υπεβλήθη από το διευθυντή του μηχανολογικού εξοπλισμού της νομαρχίας ενώ υπάρχει και μαρτυρία αστυνομικού της Ασφάλειας Μεσολογγίου. 
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι είχαν άδεια να μπουν στο χώρο κάτι όμως που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Μετά από αυτή τη εξέλιξη ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου απέστειλε προς τον νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας την παρακάτω επιστολή:

Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  /07/2010
ΠΡΟΣ
Τον Νομάρχη Αιτωλ/νίας κ. Θύμιο Σώκο 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ίσως για περισσότερο από 12 χρόνια τα δύο σκάφη που ναυπηγήθηκαν στο Μεσολόγγι για να εξυπηρετήσουν την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδος, εγκαταλειφθήκαν στο χώρο του Νομαρχιακού εργοταξίου. Με την πάροδο του χρόνου λεηλατήθηκαν και κυριολεκτικώς αποσυντέθηκαν. Τα σκάφη αυτά κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG, δεν μπήκαν ποτέ σε νερό και δεν αξιοποιήθηκαν στα πλαίσια αυτού του προγράμματος.
Αυτά τα σκάφη μας κέντρισαν το ενδιαφέρον από πολύ παλιά με την έννοια ότι κάποια υλικά τους που σάπιζαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν από εμάς στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας. Σχετικώς με το θέμα μιλήσαμε με πολλούς νομαρχιακούς παράγοντες επί θητείας Σταμάτη και πριν από μερικούς μήνες επικοινωνήσαμε με την αναπτυξιακή «Τριχωνίδα ΑΕ» της οποίας ένα στέλεχος μας παρέπεμψε στην Κυρία Φρόσω Δελλή. Επικοινωνήσαμε με την Κυρία Δελλή τηλεφωνικώς. Ποτέ δεν πήραμε μια ξεκάθαρη απάντηση ως προς το καθεστώς των σκαφών αυτών.
Κύριε Νομάρχα τις προάλλες πήραμε το ρίσκο, βλακωδώς δηλαδή, να μπούμε στον χώρο αυτόν προκειμένου να αξιολογήσουμε κάποια υλικά, κινδυνεύσαμε να καταπλακωθούμε και επειδή πήγαμε σχεδόν με «τυμπανοκρουσίες» περιπολικό της ασφάλειας μας ζήτησε τα στοιχεία μας. Την επόμενη ημέρα μας κάλεσαν στο Α.Τ Μεσολογγίου για διευκρινήσεις και προθύμως ανταποκριθήκαμε. Δυστυχώς για εμάς γνωρίζετε ότι «τυλιχθήκαμε σε μια κόλα χαρτί».
Κύριε Νομάρχα αναλαμβάνουμε απολύτως την ευθύνη αυτής μας της ενέργειας και πρέπει να κατανοήσετε την προσπάθεια που κάνουμε ως Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.
Προσπαθούμε με ελάχιστα χρήματα να ανταποκριθούμε στην μεγάλη διοργάνωση που έχουμε αναλάβει, δηλαδή το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κάνοε-Καγιάκ Ήρεμων Νερών που γίνετε για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι 7-8 Αυγούστου με σκοπό την καθιέρωση του στα νερά μας.
Σας γνωρίζουμε ότι έχουν κοπεί οι περισσότερες χορηγίες λόγω των οικονομικών δυσκολιών της χώρας και η μόνη χορηγία (περί τα 3000€ ) στην οποία στηριζόμαστε είναι της Νομαρχίας, το σχετικό αίτημα μας το διαχειρίστηκε ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Κατσούλης.
Κύριε Νομάρχα πρέπει να μας πιστέψετε ότι κατασκευάζουμε κάποιες μικρουποδομές κυριολεκτικώς με ανακύκλωση υλικών, υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να συμπιέσουμε γενικώς το κόστος της διοργάνωσης.
Παρακαλούμε ιδιαιτέρως έστω και εκ των υστέρων να μας παραχωρήσετε αυτά τα υλικά ή ταυτοποιήμενα προς χρήση του Ναυτικού Ομίλου ή έναντι ενός συμβολικού τιμήματος.
Τα υλικά αυτά που σαπίζουν και θα πεταχτούν κάποια στιγμή ως μπάζα ή στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξουν σε ρακοσυλλέκτες είναι για Ν.Ο.Μεσολογγίου «χρυσάφι».

Κύριε Νομάρχα ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου είναι από τους δύο - τρεις ομίλους στην χώρα που έχει άδεια οικοδομής και άδεια λειτουργίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο σας

Ο Πρόεδρος        Ο Έφορος καγιάκ          Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Κανής   Γεράσιμος Κοτσίρης        Πάνος Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: