Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αποχωρεί ή λέει πάλι "παπαριές" ο Αναγνωστόπουλος;

Αναδημοσίευση από http://www.aixmi-news.gr/
- Μια φράση του δημάρχου Μεσολογγίου περί ενασχόλησής του με την Περιφέρεια αναζωπύρωσε τα σενάρια για εγκατάλειψη του ονείρου της δεύτερης θητείας
- Ποιοι παράγοντες συνηγορούν στο να αποχωρήσει από την διεκδίκηση για τρίτη φορά της δημαρχίας, τι εκτιμήσεις γίνονται
- Οργή για τα περί δημοσκοπήσεων που κρίθηκαν κατευθυνόμενα
«Ούτως ή άλλως δεν ενδιαφέρομαι για δήμαρχος, μου έχει κάνει πρόταση το ΠΑΣΟΚ για αντιπεριφερειάρχης». Με αυτά περίπου τα λόγια, προς την στην αντιπροσωπεία των μποχωριτών που τον επισκέφτηκαν προχτές το πρωί στο γραφείο του για άλλο θέμα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου αναζωπύρωσε τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από την διεκδίκηση του δήμου.
Τα λόγια του δημάρχου που ακούστηκαν εις ευήκοον αρκετών ατόμων επέτειναν την έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Μεσολογγίου και τον θέλει να λαμβάνει τα μηνύματα του κόσμου και τελικά να αποσύρεται μην επιθυμώντας να διασυρθεί εκλογικά. Η πρωτοφανής δυσμενή θέση που βρίσκεται ο κ. Αναγνωστόπουλος οφείλεται στα παρακάτω:- Η πλήρης ανυπαρξία έργου και η καταβαράθρωση του κύρους και της διαπραγματευτικής θέσης του δήμου Μεσολογγίου σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως ο Καλλικράτης, το Εφετείο, το Παν/μιο Δυτ. Ελλάδας κοκ.
- Τα όσα έχουν καταγγελθεί για παρατυπίες σε νομικά πρόσωπα κ.λπ. και ήδη βρίσκονται στο γραφείο της Εισαγγελέως Μεσολογγίου και μάλιστα, όπως ακούγεται, με εντολές για διερεύνηση κάθε πτυχής και εξονυχιστικό έλεγχο μετά το καλοκαίρι.
- Η δυσμένεια προς το πρόσωπό του εκ μέρους πρωτοκλασάτων τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ όπως του υφυπουργού Θ. Μωραΐτη, του νομάρχη Θ. Σώκου κ.λπ. που με τον δικό τους τρόπο έχουν δείξει αλλαγή σελίδας στον δήμο Μεσολογγίου.
- Η παραίτηση τριών δημοτικών συμβούλων και μάλιστα με αιχμές και σκληρά λόγια για το πρόσωπό του και η απροθυμία και των υπολοίπων να ακολουθήσουν το καράβι που ήδη είναι μισοβυθισμένο. Το γεγονός αυτό επιτείνει την δυσκολία συγκρότησης αξιόμαχου συνδυασμού αφού μέχρι στιγμής, και με διακηρυγμένη εδώ και δύο μήνες την πρόθεση καθόδου ξανά στις εκλογές, ούτε ένα πρόσωπο κύρους από όλο τον διευρυμένο δήμο δεν έχει προβεί σε δήλωση στήριξης και συμπόρευσης.
- Η άποψη του κόσμου όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη, και μάλλον μοναδική, δημοσκόπηση της εταιρείας Alco στο δήμο Μεσολογγίου που εκτιμάται ότι κατέγραψε ρεκόρ αρνητικών απόψεων για τα έργα και τις ημέρες Αναγνωστόπουλου. 
Όλα τα παραπάνω μάλλον υπολογίστηκαν από τον κ. Αναγνωστόπουλο και αφού βλέπει επιπρόσθετα ότι χάνει και το μοναδικό σωσίβιο που λέγεται «χρίσμα ΠΑΣΟΚ» σκέφτηκε ότι τα περιθώρια καθόδου και τρίτη φορά για την δημαρχία είναι πολύ περιορισμένα. Έτσι υποστηρίζει πως έχει κληθεί από το ΠΑΣΟΚ να συνδράμει στην Περιφέρεια στην προσπάθειά του να επινοήσει έναν εύσχημο τρόπο αποχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: