Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Νέος Διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας με συνολικό κόστος μόνο 150 € !!!

Παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τα υπόλοιπα υπουργεία, αλλά και για όλους τους φορείς του δημοσίου πρέπει να αποτελέσει η απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμντοπούλου να χρησιμοποιήσει τους τεχνικούς του υπουργείου για να δημιουργηθεί ο νέος Διαδικτυακός τόπος του υπουργείου Παιδείας με συνολικό κόστος 150 €, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα:
Ύστερα από 9 χρόνια λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου http://www.ypepth.gr/, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προχωράει σήμερα, στην πλήρη ανανέωση του διαδικτυακού του τόπου.
Ο νέος διαδικτυακός τόπος βρίσκεται, πλέον, στην διεύθυνση:
http://minedu.gov.gr/ , ακολουθώντας τα πρότυπα ονοματοδοσίας του Ελληνικού Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων.
Από σήμερα, ο διαδικτυακός τόπος http://www.ypepth.gr/ σταματάει να ενημερώνεται, θα παραμείνει, όμως, σε λειτουργία μέχρι την πλήρη μετάπτωση των δεδομένων του.
Το έργο υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου. Η χρονική διάρκεια του έργου ήταν 3 μήνες, η υλοποίηση έγινε με χρήση ανοιχτού λογισμικού και η συνολική δαπάνη του δημοσίου ήταν 150 Ευρώ. Στην ομάδα έργου συμμετείχαν οι Σωτήρης Μεϊντάνης, Χαράλαμπος Γιαννακός, Γιώργος Καλέμης, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη και συνέδραμαν όλες οι διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.
Πέρα από την επίσημη ροή ειδήσεων του Υπουργείου, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του Υπουργείου.
Τέλος, στους άμεσους στόχους του Υπουργείου με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση του νέου Δικτυακού του τόπου περιλαμβάνονται: η αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, η  πλήρης εναρμόνιση με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία, η ολοκλήρωση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και η σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: