Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Ντροπή! Τα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας διακόπτουν το μειωμένο εισιτήριο στα ΑΜΕΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση έδωσαν στη δημοσιότητα, το υπεραστικό ΚΤΕΛ της Αιτωλ/νίας και τα αστικά ΚΤΕΛ του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων των Ομοσπονδιών τους, διακόπτουν την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων για τους κατόχους δελτίων - κουπονιών ΑΜΕΑ
Τα ΚΤΕΛ με αυτόν τον τρόπο πιέζουν για την αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών του 2009 καθώς για την μη υπογραφή τω νέων συμφωνητικών μεταφοράς των ΑΜΕΑ. Η Εθνική Συνομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία κάνει λόγο για ωμό εκβιασμό των ΚΤΕΛ στις πλάτες των ατόμων με αναπηρία και τα καλεί σε μαζική ανυπακοή ενάντια στην πρωτοφανή αυτή απόφαση.
Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας των ΑΜΕΑ είναι η εξής:

 «Μετά τις φαρμακοβιομηχανίες και εν μέσω μιας δεινής οικονομικής κρίσης που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται καθημερινά από αυξήσεις και περικοπές, ένα ακόμα βάρος έρχεται να προστεθεί στις πλάτες τους. 
Ο λόγος για την απαράδεκτη απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών να σταματήσουν τα ΚΤΕΛ της χώρας να δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση ή το μειωμένο κατά 50% εισιτήριο που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία από την 1η Ιουλίου. 
Σύμφωνα με την κοινή επιστολή που κοινοποίησαν στη Συνομοσπονδία η ΠΟΑΥΣ και ΠΟΑΣ, την αιτία γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση που έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στα άτομα με αναπηρία, αποτελεί το γεγονός ότι παρά τις σχετικές επιστολές των προαναφερθέντων φορέων, δεν έχουν υπογραφεί τα σχετικά συμφωνητικά για το έτος 2010, ούτε έχουν εξοφληθεί τα οφειλόμενα ποσά βάσει τιμολογίων του 2009 από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ανάλογη περίπτωση με το έτος 2008) μέχρι της 30 Ιουνίου 2010. 
Το εθνικό αναπηρικό κίνημα εκφράζει για μια ακόμα φορά την οργή του και τον αποτροπιασμό του για την απίστευτη αυτή απόφαση και απαιτεί από τα ΚΤΕΛ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα άτομα με αναπηρία για να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους με το κράτος. Τα άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να είναι όμηροι αυτής της κατάστασης και να επωμίζονται επιπλέον έξοδα τη στιγμή που η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τα πενιχρά τους εισοδήματα. 
Καλούμε:
- Την Πολιτεία και την κυβέρνηση να δώσει τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο που κάθε χρόνο επιβαρύνει τα άτομα με αναπηρία, μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού
- Τα ΚΤΕΛ της χώρας να επιδείξουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να πάρουν πίσω αυτή την ανάλγητη απόφαση, που καταδικάζει τα άτομα με αναπηρία σε καθεστώς ομηρίας
- Τα άτομα με αναπηρία να μην δεχτούν την καταβολή εισιτηρίου, ακόμα κι αν τους ζητηθεί. 
Τα άτομα με αναπηρία και οικογένειές τους είναι ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με κεκτημένα δικαιώματα. Η ανάλγητη αυτή απόφαση δεν πρέπει να περάσει! 
Στον εκβιασμό των ΚΤΕΛ, στην ασυνέπεια της κυβέρνησης, τα άτομα με αναπηρία απαντούν με ανυπακοή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: