Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αρχίζει η μάχη της Ναυπάκτου

Συνεντεύξεις του Παπαθανάση και του Μπουλέ φιλοξενούνται σήμερα από το site e-nafpaktia.gr λίγο πριν την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων θα είναι πιθανότατα και η Ναύπακτος με χρισμένο τον Γιάννη Νταουσάνη.
Οι αυτοδιοικητικές εξελίξεις για τη Ναύπακτο προβλέπονται ραγδαίες την πρώτη αυγουστιάτικη εβδομάδα.
Ο Παπαθανάσης τρέχει και δεν φτάνει αφού περιμένει με αγωνία το χρίσμα της ΝΔ (;) και βλέπει να  φυλλορροεί ο συνδυασμός του.
Στο χώρο των ανεξάρτητων ο Μπουλές έχει αδυναμία σύστασης ψηφοδελτίου και μάλιστα μεγάλη. Έτσι βλέποντας ότι υπάρχει περίπτωση να μην κάνει αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο, άρχισε να σκέφτεται να πάει κάτω από τη σκέπη άλλου… «ανεξάρτητου». Την σκέπη του Κονίδα, του «ανεξάρτητου» που η ΝΔ είχε διοικητή στο νοσοκομείο του Μεσολλογγίου.
Κρίκος ανάμεσα σε Μπουλέ και Κονίδα είναι ο Νάσος Βούλγαρης. Γι’ αυτό είχε πάει στον Μπουλέ από την αρχή, ως δούρειος ίππος του Κονίδα. Άλλωστε είναι γνωστός για την ευκολία με την οποία αλλάζει συνδυασμούς: το 2006 αρχικά ήταν  με τον Νταουσάνη που τον είχε τοποθετήσει επικεφαλής σε Δημοτική επιχείρηση, μετά έκανε δικό του συνδυασμό και στο τέλος κατέληξε στον Κονίδα.
Αυτό που δεν υπολόγισε ο Μπουλές ήταν ότι ο Βούλγαρης είναι «βαρίδι» αφού ο κόσμος της Ναυπάκτου, σε αντίθεση με αυτόν της Πυλλήνης, γνωρίζει πολύ καλά τις συνήθειες του Βούλγαρη. Τον βλέπανε εκεί τα διάφορα στελέχη και κόβανε λάσπη, δεν πλησιάζανε με τίποτα λόγω του Νάσου που έλυνε και έδενε.
Τελικά θες από αδυναμία του Μπουλέ, θες από τις αντιπάθειες του Βούλγαρη, η αδυναμία δημιουργίας σοβαρού ψηφοδελτίου οδηγεί τον Μπουλέ να βγει στη γύρα της διαπραγμάτευσης για την πολυπόθητη Αιτωλική Αναπτυξιακή πολύ πριν από ότι υπολόγιζε, τον δεύτερο γύρο δηλαδή.
Απ΄ότι φαίνεται οι «ανεξάρτητοι» –πλην Καρακώστα ίσως- τελικά είναι πιο εξαρτημένοι από τους κομματικούς. Ο μεν Κονίδας από τη… ΝΔ, ο Μπουλές από το «παιδί» του την Αιτωλική Αναπτυξιακή και πάει λέγοντας.
Μέσα σε όλα αυτά εκείνος που χαμογελάει πονηρά είναι ο  … Νταουσάνης.

ΚΟΥΝΑΒΟΣ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Θέλω να δω αν γελάει ακόμα ο "κύριος" Νταουσάνης μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Θαυμάστε το πολιτικό ανάστημα του ανδρός!