Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Προεκλογικά εγκαίνια πλατείας στο Αντίρριο

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της πλατείας Χορμόβα, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, την Κυριακή 4 Ιουλίου στο Αντίρριο. Αν και ο χώρος έχει παραδοθεί στο κοινό εδώ και πολύ καιρό, εντούτοις, η ολοκλήρωση όλων των εργασιών αλλά και η τοποθέτηση των αγαλμάτων και των προτομών, έδωσε την ευκαιρία για την πραγματοποίησε μιας γιορτής, εκεί στο Αντίρριο, που ουσιαστικά εγκαινίασε και τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΝαυπάκτουΙερόθεο, ακολούθησε μικρή περιήγηση στο χώρο για να ακολουθήσει συναυλία με την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.
Περιχαρής ο δήμαρχος Γιώργος Κολοβός, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτό το έργο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Γρηγόρη Βαρελά, ο οποίος είναι και ο δωρητής των αγαλμάτων.
Λόγω και προεκλογικής περιόδου αλλά και ενιαίου Δήμου, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από υποψήφιους μνηστήρες για την επόμενη ημέρα. Δήμαρχοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και... παράγοντες απ’ όλη τη Ναυπακτία βρέθηκαν στο Αντίρριο προκειμένου να κάνουν τις επαφές τους.
Εκτός από τους... συνήθεις ύποπτους , αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν οΔημήτρης (Τζίμ) Κοζώνης, ο οποίος φαίνεται να μπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης του νέου Δήμου. Και ξεχώρισε καθώς με δικιά του πρωτοβουλία στην εκδήλωση βρέθηκε ένας πρώην πρωθυπουργός - έστω και υπηρεσιακός - ο Ιωάννης Γρίβας.
Αυτά βέβαια λίγο (πρέπει να) αφορούν τους κατοίκους του Αντιρρίου, οι οποίοι έχουν το προνόμιο χρήσης ενός τέτοιου χώρου που όμοιο του δεν θα συναντήσεις αλλού στη Ναυπακτία. Πλατεία, πεζόδρομοι, ανοικτό θεατράκι, πνευματικό κέντρο και ένα “υπαίθριο μουσείο γλυπτικής” συνθέτουν τον πλέον αξιόλογο κοινόχρηστο χώρο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: