Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Εγκληματική αμέλεια είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο συμπολιτών μας

Η εγκληματική αμέλεια της πολιτείας, τόσο στη φάση της κατασκευής όσο και στη φάση της λειτουργίας, οδήγησαν στο θάνατο δύο ανθρώπους σήμερα, Κυριακή, 4 Ιουλίου, το μεσημέρι στον περιφερειακό της Ναυπάκτου.
Είκοσι χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η παράκαμψη Ναυπάκτου και φαίνεται πως τα “εγκλήματα” που διαπράχτηκαν κατά τη σχεδίαση και την κατασκευή του θα μας απασχολούν για πολύ περισσότερα χρόνια.
Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιουλίου, αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Αντίρριο (σ.σ. είχαν έρθει για μπάνιο στην περιοχή της Ναυπάκτου και επέστρεφαν Μεσολόγγι) και στο ύψος των δεύτερων εργατικών κατοικιών (Παλαιοπαναγιά), αναπήδησε σε ένα μεγάλο σαμαράκι που υπάρχει εκεί, εκτινάχθηκε στο άερα, έσπασε το μεταξόνιό του, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημα, ύστερα από τρελή πορεία, προσέκρουσε σε εγκαταλειμμένο όχημα.
Το συγκεκριμένο σημείο έχει επισημανθεί και στο παρελθόν για την επικινδυνότητα του, έχουν γίνει μάλιστα και εργασίες (;) για την αποκατάστασή του, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν έγινε αυτό που έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό τραγικό απολογισμό: Οδηγός και συνεπιβάτης νεκροί, ενώ δύο ακόμη άτομα που επέβαιναν στο όχημα έχουν τραυματιστεί με τον έναν αρκετά σοβαρά.
Σύμφωνα με το http://messolonghinews.blogspot.com/ νεκροί είναι ο Μεσολογγίτης επιχειρηματίας, Τάκης Κατσαρός, ο 18χρονος γιός του και σοβαρά τραυματισμένοι, η σύζυγος του θύματος και το άλλο του παιδί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου.
Παρά το γεγονός ότι έπεσε νέα άσφαλτος στο σημείο, ο δρόμος “έκατσε” πάλι
Εκτός λοιπόν απ’ τα εγκλήματα της κακής χάραξης (σ.σ. Ο Σουφλιάς είχε πει σε παλαιότερη επίσκεψή του ότι έπρεπε να πάρουν τα πτυχία των μηχανικών που σχεδίασαν αυτόν τον δρόμο), σημαντικές είναι και οι ευθύνες για την φάση λειτουργίας.
Το πρόβλημα ήταν γνωστό, οι εργασίες αποκατάστασης μάλλον πρόχειρες, στο σημείο δεν υπήρχε προειδοποιητική σήμανση και οι τοπικές αρχές (Δήμος για παράδειγμα) ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να προβάλουν το πρόβλημα και να ζητήσουν λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: