Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Είναι αλήθεια κ. Γιαννακά ότι έχετε τη στήριξη του Εβραϊκού λόμπυ ;

(από http://gatosstakeramidia.blogspot.com/)
Στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αγρινίου "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" που διευθύνει ο αγρινιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Μπακής και στην έκδοσή της Τρίτης 1η Ιουνίου υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτοσέλιδο δημοσίευμα. Το θέμα της εφημερίδας προέρχεται από την ιστοσελίδα του κ. Ζαν Κοέν γνωστού επικοινωνιολόγου και αρθρογράφου σε συντηρητικές κυρίως εφημερίδες των Αθηνών.
Μέσω της ιστοσελίδας του ο κ. Κοέν και εν όψει των τελευταίων εκλογών καλεί τους Έλληνες Εβραίους αλλά και τις επιρροές τους να στηρίξουν και να ψηφίσουν μια σειρά πολιτικών που όπως λέει έχουν προσφέρει πολλές υπηρεσίες στο θέμα του Εβραϊσμού "όταν τους ζητήθηκε. Ανάμεσα στα ονόματα του σχετικού καταλόγου περιλαμβάνεται και το όνομα της Βουλευτού Αιτωλ/νίας κυρίας Σοφίας Γιαννακά.
Ιδού τι γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" του Αγρινίου:
"Στις μέρες που διανύουμε. Αυτές τις τρομερές ημέρες, με το φάντασμα της οικονομικής καταστροφής να πλανιέται πάνω από την πατρίδα μας αλλά και προκλητική πειρατική (αιματοκύλισμα) συμπεριφορά των εβραίων κατά της ανθρωπιστικής νηοπομπής για τη Γάζα, αποκτά ιδιαίτερη αξία να μάθουμε ποιοι στηρίζουν και στηρίζονται, στο Εβραϊκό λόμπι της χώρας μας.
Δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο, η οικονομική εβραϊκή ισχύς έχει καθορίσει σήμερα και σε παγκόσμιο επίπεδο, τους παγκόσμιους κλυδωνισμούς που νοιώθουμε όλοι. Γνωρίζουμε όμως, πολύ καλά, ότι η επίθεση και η εν ψυχρώ δολοφονία των ακτιβιστών για τη Γάζα σε διεθνή ύδατα, αποτελεί τρομοκρατική πράξη. Πράξη βδελυρή και καταδικαστέα. Και το έχει κάνει αυτό πράξη όλη η διεθνής κοινότητα με εξαίρεση τις Η.Π.Α. και κάποιους δορυφόρους της.
Το έχει κάνει και η Ελληνική κυβέρνηση. Όμως μια μεγάλη έκπληξη μας περίμενε όταν ψάχνοντας στο ιντερνέτ για τον Εβραϊσμό στη χώρα μας, πέσαμε πάνω στην ιστοσελίδα του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Ζαν Κοέν που αποτελεί την δημόσια φωνή του Ελληνικού λόμπι των Εβραίων.
Στην ιστοσελίδα του Κοέν λοιπόν διαβάσαμε τα ονόματα Ελλήνων Βουλευτών για τα οποία ο Κοέν καλούσε τους Εβραίους αλλά και όσους άλλους τους υποστηρίζουν να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για τις κάθε είδους υπηρεσίες που προσέφεραν στον Εβραϊσμό. Με έκπληξη διαβάσαμε ότι το κάλεσμα στήριξης του Κοέν συμπεριλάμβανε 13 βουλευτές της Ν.Δ. (μεταξύ αυτών και τον Αντώνη Σαμαρά) πέντε του ΠΑΣΟΚ και έναν του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών αυτών εκλέγονται στην Αθήνα εκτός τριών περιπτώσεων (π.χ. Βαγγέλης Βενιζέλος του Πασοκ). Και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι λίαν προβεβλημένα στελέχη από τα τηλεοπτικά αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Το θέμα όμως έχει και έναν χαρακτήρα καθαρά τοπικό. Και είναι τοπικός γιατί δυστυχώς –κατ’ εμάς- στη λίστα των φιλοεβραίων ελλήνων βουλευτών, του Κοέν, συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της βουλευτού Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Σοφίας Γιαννακά.
Και τα ερωτήματα που θέτουμε εμείς ευθέως στην κυρία Γιαννακά είναι:
1. Τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρατε κυρία Γιαννακά στον Εβραϊσμό και σας συμπεριλαμβάνει στο κάλεσμα του ο κ. Κοέν;
2. Ποια σήμερα η θέση σας για την αιματοβαμμένο ρεσάλτο του Ισραήλ στην ανθρωπιστική νηοπομπή για τη Γάζα;
3. Είπατε ποτέ στα χωριά, τις κωμοπόλεις και τους οικισμούς της Αιτωλ/νίας που γυρίζετε για να βρείτε τους ψηφοφόρους σας για την προσφορά σας στον Εβραϊσμό;
4. Μήπως είναι τώρα η ώρα να βγείτε και να πείτε ανοικτά πως και γιατί τυγχάνετε αυτής της Εβραϊκής θαλπωρής του Κοέν;
Οι στήλες της εφημερίδας μας θα παραμείνουν ανοικτές και για σας κυρία Γιαννακά για όσες διευκρινήσεις πιθανόν να χρειαστεί να δώσετε….."


Το ΣΑΛΤΣΙΝΟ μπήκε στην ιστοσελίδα του κ. Κοεν και ιδού τι γράφει στο σχετικό θέμα ο εν λόγω κύριος:
"Οι υποψήφιοι που βοήθησαν όταν το ζητήσαμε" (Σ.Σ. ο σχετικός τίτλος) 23.9.09 Ζαν Κοέν


"Η ιστοσελίδα στηρίζει τις υποψηφιότητες των παρακάτω υποψηφίων με αποκλειστικό κριτήριο την έμπρακτη συμμετοχή τους στο αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.
Η στήλη αναφέρει τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά και δεν συνηγορεί υπέρ του ενός/μιας ή του άλλου/ης υποψήφιου/ας.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ζώης Χρήστος Νομός Λαρίσης
Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος) Β! Αθήνας.
Κασσίμης Θεόδωρος Β! Αθήνας
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Α! Αθήνας
Νεράντζης Αναστάσιος Β! Πειραιά
Παπαθανασίου Γιάννης Β! Αθήνας
Παναγιωτόπουλος Πάνος Β! Αθήνας
Παυλόπουλος Προκόπης Α! Αθήνας
Φάνη Πάλλη Πετραλιά Β! Αθήνας
Σαμαράς Αντώνιος Νομός Μεσσηνίας
Σπηλιοτόπουλος Άρης Β! Αθήνας
Σταύρου Απόστολος Υπόλοιπο Αττικής
Χατζηδάκης Κωνσταντίνος Β! Αθήνας


ΠΑΣΟΚ


Αλευράς Αθανάσιος (Νάσος) Α! Αθήνας
Βενιζέλος Ευάγγελος Α! Θεσσαλονίκης
Γιαννακά Σοφία Νομός Αιτωλοακαρνανίας
Δαμανάκη Μαρία Β! Αθήνας
Ευθυμίου Πέτρος Β! Αθήνας
Μπίστης Νίκος Β! Αθήνας


ΣΥΡΙΖΑ
Κουβέλης Φώτης


Σημείωση (σ.σ. του ΚΟΕΝ): 1. Η παραπάνω λίστα είναι προσωπική και δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον εαυτό μου.
2. Είναι δυνατόν να υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι που έχουν έμπρακτα συμβάλει στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και να διαφεύγουν της σελίδας. Αν γνωρίζετε τέτοιους ευχαρίστως να τους προσθέσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: