Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Κανιβαλισμός κι από την Καθημερινή;

Άσχετοι ή κάτι άλλο;
Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο κανιβαλισμός έφτασε στο σημείο να κατηγορείται ακόμη και αυτός που ανέδειξε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και που έδωσε μάχες εναντίον της Μονής.
Είδα το ρεπορτάζ στον ΣΚΑΙ και μου έπεσαν τα μαλλιά. Είναι απίστευτος ο συμψηφισμός που επιχειρήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.
Αναφέρθηκαν σε ένα έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου, που είναι πασίγνωστο εδώ στην Ξάνθη, αλλά και στους νομικούς κύκλους που ασχολούνται με το Σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ένα έγγραφο που ουσιαστικά ήταν και η αιτία να ξεκινήσει έρευνα από πλευράς του Σωκράτη Ξυνίδη και του αδερφού του Θανάση, που ήταν τότε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και να αποκαλυφθούν οι βλέψεις της Μονής για ΟΛΗ την λίμνη Βιστωνίδα.
Και μάλιστα όλα αυτά την στιγμή που η Εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens αρχίζει να ακουμπά τους γαλάζιους.
Ο Σωκράτης έβγαλε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στην οποία καταγγέλλει και κάποιους παράγοντες του Δημου Αβδήρων (τους γνωρίζουμε εδώ στην Ξάνθη με το ονοματεπώνυμό τους) για προσπάθεια εκβιασμού.
ΥΓ. Ο παραπλανητικός και εντελώς ψευδής τίτλος "ανταλλαγές με υπογραφή Ξυνίδη", που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, είναι ένα θέμα. Και μας δείχνει πάρα πολλά για το πως κινούνται τα δημοσιογραφικά συστήματα σε αυτή τη χώρα.
(http://antikrogias.blogspot.com/ ,  http://antidimos.blogspot.com/,    http://xinidis.blogspot.com/2010/06/blog-post.html)

Ιδού και αποσπάσματα δηλώσεων του Σωκράτη Ξυνίδη, σε εντελώς ανύποπτο χρόνο, πριν καν η Ν.Δ. παραγράψει τα αδικήματα με το κλείσιμο νύχτα της Βουλής, αλλά και μετά την καταδίκη των "Βατοπεδινών":

Ένα ακόμη βίντεο του Θανάση Ξυνίδη,αδερφού του Σωκράτη, στο οποίο λέει χαρακτηριστικά:
"Οι ανταλλαγές ήταν μια μεθοδολογία που προτάθηκε στους τοπικούς παράγοντες... αλλά δεν είπαμε να ξεπουλήσουν όλη την Ελλάδα για να κάνουν τα χατίρια των μοναχών στις Ανταλλαγές"!

Υ.Γ.: Προφανώς όσοι καίγονται για συμψηφισμούς έχουν πανικοβληθεί.
Το κακό γι΄αυτούς είναι πως το "Πείραμα Ξυνίδη" αποδεικνύεται άκρως επιτυχημένο, γιατί, συνεχίζει παρά τις πιέσεις (και τους πειρασμούς) να τραβά τον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και χρόνια, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες του... ούτε "πελάτης" των συγκροτημάτων του τύπου έγινε,
ούτε και "πληροφοριοδότης" τους...




Δεν υπάρχουν σχόλια: