Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τα Γιάννενα γιόρτασαν με τους Scorpions

(http://www.agon.gr/ ,  http://epirus-ellas.blogspot.com/)
Ήταν πράγματι το γεγονός της χρονιάς. Πάνω από δέκα χιλιάδες θεατές πήγαν το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο της πόλης για να δουν τους θρυλικούς Scorpions. Πανηγυρικό κλίμα και άρτια διοργάνωση.
Το πρωί του Σαββάτου στα Γιάννενα συνέβη κάτι παράξενο. Όσοι ήξεραν για τη συναυλία των Scorpions το βράδυ -και ήταν πάρα πολλοί- ρωτούσαν δύο πράγματα: αν θα γίνει η συναυλία και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γιώργος Γάκης. Στις εννιά το πρωί είχε καταιγίδα. Με κάποιον τρόπο ο τραγουδιστής των Troublemakers έχει καταφέρει να ταυτίσει τη συναυλία με το πρόσωπό του και τους Γιαννιώτες με τη συναυλία. Ήταν σαν μια πόλη να αγωνιά για να μη του χαλάσει το χατίρι. 
 Στις μικρές πόλεις οι ταυτίσεις γίνονται γρήγορα. Και είναι αλήθεια ότι Γιώργος Γάκης έτρεξε για τη συναυλία όσο μπορούσε. Έκανε διαγωνισμούς ανάμεσα σε τοπικά συγκροτήματα, οργάνωσε άρτια προπώληση, προέβαλε το γεγονός όσο μπορούσε. Ο καιρός άνοιξε νωρίς το μεσημέρι και ο μετεωρολόγος της πόλης κ. Μπαρτζώκας απεφάνθη ότι το βράδυ δεν θα υπάρχουν απρόοπτα. Έπεσε μέσα. Το μεσημέρι στη μεγάλη σκηνή έγινε το soundcheck και ξαφνικά οι ήσυχοι σαββατιάτικοι θόρυβοι γέμισαν από τις κιθάρες που δοκίμαζε το τεχνικό επιτελείο των Scorpions. 
Λίγο μετά τις εφτά το απόγευμα η μεγάλη σκεπαστή εξέδρα είχε γεμίσει. Τα εισιτήρια για την κερκίδα είχαν εξαντληθεί άλλωστε από νωρίς. Όλα θύμιζαν γήπεδο. Δεν ήταν το κοινό μιας ροκ συναυλίας, αλλά ενός κοινωνικού γεγονότος. Θα μπορούσε να είναι ματς, καλλιστεία, παρέλαση. Στο γήπεδο (χωρίς προστατευτικό κάλυμμα του χλοοτάπητα, αφού θα ξηλωθεί έτσι κι αλλιώς για τις ανάγκες του ΠΑΣ) είχαν πάρει θέση οι πιο φανατικοί οπαδοί. Εκείνοι που περίμεναν από το μεσημέρι να ανοίξουν οι πόρτες. Είδαμε ακόμη και ανθρώπους να κοιμούνται στα αυτοκίνητα επί της Τζαβέλα, ενδεικτικό ότι οπαδοί ήρθαν από παντού. Τη συναυλία άνοιξαν οι Blues People (κέρδισαν το support μετά από διαγωνισμό) και ακολούθησε με ηπειρώτικους ρυθμούς ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers. “Το περιμέναμε χρόνια, να που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα” είπε χαρούμενος. Ο δήμαρχος έκανε μία κλήρωση κιθάρας και αρκέστηκε σε “μία λέξη: Scorpions”. Την ίδια στιγμή ο ΣΔΟΕ έκανε έφοδο και έλεγχο στα εισιτήρια και διαπίστωνε ότι η διαδικασία υπήρξε νόμιμη. 
Και μετά ήρθαν οι Scorpions. Πανηγύρι. Χάρντ ροκ αλλά με ολίγον ξεφτισμένη λάμψη και τον Κλάους Μάιν να μοιράζει δέκα δέκα τις μπαγκέτες από τα ντραμς στον κόσμο. “Γερμανός είναι μπαγκέτες θα μοιράζει”, ακούσαμε το σχόλιο ακριβώς δίπλα, αλλά ο οπαδός προφανώς αναφερόταν στο ψωμί και όχι στα ξυλάκια των ντραμς που εκτόξευε λίγο βαριεστημένα ο τραγουδιστής στο κοινό. Οι Scorpions έπαιξαν για δύο ώρες περίπου και οι καλές τους στιγμές ήταν αναμενόμενες και μετρημένες: Holiday, Still Loving you, Wind of Change και Rock you like a hurricane. Αποθεώθηκαν ιδίως στο τελευταίο με το οποίο ολοκλήρωσαν και την εμφάνισή τους. Στην ατμόσφαιρα πλανιόταν το γενικό αίσθημα της ικανοποίησης και της συμπάθειας. Ίσως να φταίει ότι το τρέξιμο των 65άρηδων ρόκερ ήταν ολίγον της ταλαιπωρίας. Δέκα περίπου χιλιάδες άνθρωποι είδαν τη συναυλία και αποχώρησαν ευχαριστημένοι και σε πλήρη τάξη και αρμονία. Το γεγονός της χρονιάς έλαβε τέλος και πλέον αναμένουμε τους James, αφού η διοργανώτρια Detox φαίνεται να προτιμά τα Γιάννενα και η πόλη τις συναυλίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: