Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μπόμπα υδρογόνου από τη νεοοθωμανική Τουρκία σε ...βάθος!

(από http://press-gr.blogspot.com/, http://www.enkripto.com/http://liberopoulos.gr/)
Ο Παντελής Σαββίδης, στα πλαίσια της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 2.6.10 με θέμα "Το στρατηγικό βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας", αναφέρεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τούρκου υπουργού εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και συζητά με τους: Παναγιώτη Ήφαιστο, Χρήστο Γιανναρά, Nεοκλή Σαρρή και Σάββα Καλεντερίδηγια το νέο τουρκικό γεωπολιτικό δόγμα του νεοοθωμανισμού.
Αυτά που ακούστηκαν πρέπει πρέπει να άφησαν στήλη άλατος τους Έλληνες πολιτικούς (όσους φυσικά έχουν γνώση και κρίση) γιατί όπως τόνισαν οι καθηγητές Σαρρής, Γιανναράς και άλλοι ειδικοί, το βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και στην Ελλάδα αποκαλύπτει τους στρατηγικούς προσανατολισμούς και τη τακτική χειρισμών της σημερινής Τουρκίας. 
Μεγαλοφυές και πρακτικό σχέδιο, που λείπει παντελώς απο τους δικούς μας φωστήρες που εδώ και δεκαετίες οδηγούν την ελληνική διπλωματία ως ατμομηχανή με βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί...
Το βιβλίο βοηθάει να κατανοήσουμε τη στρατηγική και διπλωματική τακτική της  νεοοθωμανικής αντίληψης τη τελευταία δεκαετία, μέσω ενός  εγχειριδίου καθημερινών αποφάσεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Όσο για εμάς, είμαστε πλέον παντού οι μπουνταλάδες…

Δείτε το Video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: