Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Αναδρομική βόμβα από τη Διαμαντοπούλου!

Αναδημοσιεύουμε από το   http://epirusgate.blogspot.com/ ανάρτηση που αναφέρεται  στην αναδρομική ανάκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, από την Υπουργό Παιδείας. 
Μήπως είχαμε αντίστοιχη περίπτωση και στη θέση του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  με το διορισμό του από την κ. Γιαννάκου; Έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχει και στην περίπτωση αυτή σχετική δικαστική απόφαση.
Διαβάστε το άρθρο:

 Του Στέφανου Καραμούτσιου

Στο υπ. αριθμ. 244 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στις 26 Μαρτίου 2010, δημοσιεύεται η υπ. αριθμ. Υ- 8/474/Δ2/5-1-2010 απόφαση της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, που εκδόθηκε με βάση την απόφαση του ΔΕΑ και με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του πάλαι ποτέ περιφερειακού Δ/ντη εκπαίδευσης Ηπείρου Γ. Παπανικολάου και τοποθετείται ο Δ. Τσαούσης αναδρομικά από 9-7-2002 μέχρι 31-8-2004!!!
Με την αναδρομική αυτή βόμβα η κ. Διαμαντοπούλου ακύρωσε, ύστερα από την αμετάκλητη απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών, την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νόμο που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει, διόρισε περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης έναν θεολόγο, ενώ παρέλειψε επιδεικτικά τον κ. Τσαούση, που όπως προκύπτει από το βιογραφικό του και από την απόφαση των διοικητικών δικαστηρίων διέθετε αναμφισβήτητα περισσότερα προσόντα. Εμείς να προσθέσουμε επιπλέον ότι στην περιβόητη επιτροπή αξιολόγησης των τότε υποψηφίων περιφερειακών Διευθυντών -που ήταν προφανώς προσχηματική- συμμετείχαν και τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο υποψήφιος αντιπρύτανης στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές κ. Γαλάνης, για να δοξαστεί για μια εισέτι φορά το ελεύθερο και ανεξάρτητο της βούλησης των σύγχρονων ακαδημαϊκών ανδρών… Η απόφαση αυτή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πελατειακού κράτους και αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο πώς ασυνείδητοι πολιτικοί άνδρες βιάζουν και εξευτελίζουν νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.
Παραδίνοντας στους αναγνώστες μας αυτή την απόφαση για την εξαγωγή των δικών τους συμπερασμάτων θεωρούμε επιβεβλημένο να προσθέσουμε τα εξής: 
1. Είναι γνωστές, και πολλοί θα το θυμούνται, οι ειρωνείες εναντίον του κ. Τσαούση από τους τότε εμπλεκόμενους στη θλιβερή αυτή υπόθεση της δικωμώδησης θεσμών και νόμων, που στους διαδρόμους της Νομαρχίας (εκεί τότε στεγάζονταν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης) χαιρετούσαν τον κ. Τσαούση με το ανεπανάληπτο: "που πας ρε ξυπόλητος στα αγκάθια;"
2. Ο κ. Τσαούσης έθεσε υποψηφιότητα για περιφερειακός Διευθυντής και το 2004 και το 2009 και είχε την ίδια τύχη με το 2002. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία ανήκε ιδεολογικά ο κ. Τσαούσης αντί αυτού επέλεξε τον γνωστό "παιδοτρίβη", αφού ήταν φαίνεται μοιραίο μετά τους γυμναστές της ψυχής να έρθει η ώρα των γυμναστών του σώματος. (Αρχαίο πνεύμα αθάνατο!..) Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει ο καθένας για τον κ. Τσαούση, η εξέλιξη της υπόθεσής του απέδειξε ότι αν και ξυπόλυτος και λοιδορούμενος ο κ. Τσαούσης δικαιώθηκε πανηγυρικά και τώρα η πολιτεία θα έρθει αναδρομικά να θεραπεύσει την αδικία με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αν ο κ. Τσαούσης -αφού υπάρχει και δεδικασμένο- προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη και για το 2004 και για το 2009 είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί και πάλι και μάλιστα αναδρομικά. Αλήθεια νομιμοποιείται η πολιτεία να πληρώσει από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών τις αποζημιώσεις στον κ. Τσαούση ή θα ζητηθεί από τον κ. Παπανικολάου να επιστρέψει τις αποδοχές του; Εμείς βέβαια προτείνουμε τα χρήματα αυτά να πληρωθούν από τον κ. Ευθυμίου και την επιτροπή αξιολόγησης για να μπορούν κάποτε να συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους αυτοί οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν υπεύθυνες θέσεις. Όσο για τον πάλαι ποτέ περιφερειακό διευθυντή, αν έχει και το ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας, θα ήταν καλό να παραδώσει τα γαλόνια του σε μια σεμνή οικογενειακή τελετή των κομματικών του φίλων που τον επέλεξαν και τον οδήγησαν στον σημερινό εξευτελισμό...


*(Πατήστε πάνω στην εικόνα του ΦΕΚ για μεγέθυνση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: