Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τα ρούχα του "αυτοκράτορα" Αναγνωστόπουλου ...

Το βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε από το http://sfyraki.blogspot.com/ :

Σχολιασμός της υποψηφιότητας Αναγνωστόπουλου
Ως ελπιδοφόρα σχεδία σωτηρίας ταξίδεψε στον διαδικτυακό ωκεανό η είδηση της υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ιωάννη Αναγνωστόπουλου για τον θρόνο του, διευρυμένου πλέον, Δήμου. Προσωπικά, το πληροφορήθηκα από το ιστολόγιο  Messolonghi News, που μετέφερε την είδηση με ταχύτητα συγκρίσιμη με αυτή της επισήμου ιστοσελίδας του Δήμου..
Ολίγες παρατηρήσεις για τα ρούχα του αυτοκράτορα..

1. "Αποτελεί υποχρέωσή μας - απέναντι στην ισχυρή εντολή του 64% που έχουμε λάβει από του πολίτες του δήμου μας -"
Μια πολύ καλή έναρξη, ομολογουμένως! Ο δήμαρχος νίπτει τα χείρας του και ευχαριστεί τους οπαδούς τους για την κάλυψη και την νομιμοποίηση που του προσφέρει ένα αξιόμαχο ποσοστό. Να παρατηρήσω πως και τον Οκτώβριο του 2009, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδισε τις εκλογές με το συντριπτικό 43,92%, αλλά αντίστοιχα, τον Μάιο του 2010, το 63,7% των ερωτηθέντων έρευνας της Rass θεωρούν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επομένως, ένα ποσοστό υποστήριξης της τάξεως του 7,62% έχει μαθηματικά εξανεμιστεί, αν όχι περισσότερο. Τα ποσοστά είναι αριθμοί, και για αυτό παρακαλούνται οι κύριοι άρχοντες να προσέχουν όταν το 41 γίνεται 14..
2. "συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Αιτωλικού και των Οινιάδων, από την 25ετή θητεία μου στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού"
Αχ αχ αχ, καρφώνεται ο δήμαρχος και δεν έχει πλάκα.. Μόλις άσκησε την αυτοκριτική του στην προεκλογική του εκστρατεία. Τι να πω, θα προτείνω να βάλει για τον Νομαρχιακό Θώκο (ψευδό.. :-) ) ο εξάδελφος του κουμπάρου μου. Κληρικός το επάγγελμα, έχει γυρίσει όλο την περιφέρεια και τον ξέρουν μέχρι και οι πέτρες. Δεν μπορεί, κάτι θα πιάσει!
3. "Την άριστη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας και την εφαρμογή του προγράμματος Ανακύκλωσης"
Εξαιρετική σημείωση που περίμενα καιρό να τη σχολιάσω. Για όσους δεν γνωρίζουν.. Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2001 από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις. Στο μετοχικό κεφάλαιο του Συστήματος συμμετέχει κατά 35% (και μόνο) η Κεντρική 'Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε). Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν έφερε ο κύριος Αναγνωστόπουλος την ανακύκλωση στο Μεσολόγγι. Ακόμα και αν την έχει ζητήσει επισήμως (δεν το γνωρίζω), δεν θα ερχόταν παρά με την απόφαση της εταιρίας και μόνο, ασχέτως πιέσεων. Συμπερασματικά, καλό θα ήταν να προσέχει ο καθένας όταν υπερηφανεύεται για επιτυχίες στις οποίες δεν συμμετείχε.
Είναι σίγουρα αυτή η ανάπτυξη που θέλουμε όπως λ.χ. οι κατά τόπους αναπλάσεις (ασχέτως μεθόδων και μεθοδεύσεων); Είναι επιτυχία η συλλογή των σκουπιδιών, ή όρος εκ των ουκ άνευ; Η χωροθέτηση του parking της παλιάς Ηλεκτρικής είναι αποτέλεσμα εργασίας του δήμου, ή κατάρρευσης; Μάλλον κατάρρευσης, συνολικής θα έλεγα.. Ο Δήμος κατασκευάζει και λειτουργεί τη Μαρίνα; Ποιος υπέγραψε τις περιβαλλοντικές αποφάσεις της Μαρίνας και του ΧΥΤΑ;

Ζητώ να με διορθώσετε όπου νομίζετε, καθότι δεν συνηθίζω σε παραληρηματικά κείμενα.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Χαιρετισμούς από τον απόδημο!